Over ons

Misschien vind je het leuk om te lezen wie deze website gemaakt heeft. Ik ben Linda van Zomeren en ik beheer Het Dierendorp en deze website.

Ik vind het geweldig om met dieren bezig te zijn; ze te verzorgen, verwennen en te zien hoe ze zich gedragen. Ook de genetica en overerving vind ik heel interessant. Ik ben altijd met dieren bezig geweest en heb ook altijd huisdieren gehad. Het is dus ook niet gek dat ik biologie ben gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels heb ik in augustus 2011 mijn master Ecologie & Evolutie afgerond en ben dus officieel bioloog.

Tijdens mijn studie biologie heb ik veel geleerd over dieren, evolutie, ziektes, ontwikkeling, gedrag, onderzoek doen, inteelt en genetica. Die kennis kan ik extra goed gebruiken bij het fokken van mijn eigen dieren! Ik probeer die kennis ook te verspreiden door artikelen te schrijven over deze onderwerpen. Verder wil ik met deze site ook bijdragen aan de kennis over de verzorging van bepaalde diersoorten, omdat ik vaak zie dat mensen toch nog veel vragen hebben.

Van 2008 tot 2012 heb ik allerlei soorten knaagdieren gehouden. Daarna ben ik gestopt omdat ik fulltime ging werken. Inmiddels is het alweer 2017 en begon het toch weer te kriebelen. Nu heb ik 6 Syrische hamsters waar ik kleinschalig mee fok. Een leuke manier om toch de hobby voort te zetten. Ik heb zelden een nestje, maar als die er is zal ik de jonkies op deze website showen.

Ik werk als webdesigner en website bouwer in mijn eigen bedrijf, zie www.lindavanzomeren.nl . Ook heb ik mijn eigen bloemenzadenwebwinkel op www.happyseeds.nl .