Voeding

Een Roborovski dwerghamster eet gewoon hamstervoer. Dit hamstervoer moet in ieder geval verschillende soorten zaden bevatten, zoals graan, gierst, graszaden en een beetje zonnebloempitten. Dit voer is het hoofdvoer voor de hamster en is in principe genoeg om van te leven. Een dwerghamster zal zich niet overeten als je hem teveel voer geeft. Hij zal echter wel eerst de lekkere dingetjes uit het voer eten, waardoor hij voedingsstoffen kan missen als je hem zoveel voer geeft dat hij nooit de minder lekkere dingen eet.
Het hamstervoer kan je aanbieden in een bakje, of gewoon op de grond leggen. De Roborovski dwerghamster zal het voer waarschijnlijk zelf snel verplaatsen naar een plekje die hij geschikt vindt.

Eiwitrijk voer

In de natuur eten Roborovski dwerghamsters ook insecten en wormpjes, waardoor ze de nodige dierlijke eiwitten binnen krijgen. Daarom is het verstandig om jouw Roborovski dwerghamster ook dierlijke eiwitten te geven. Dit kan je doen door zo nu en dan droge honden- of kattenbrokjes aan te bieden of door je hamster wat levende of gedroogde meelwormen te geven.

Plantaardig voer

Een Roborovski dwerghamster hoeft niet echt plantaardige voeding zoals wortels of sla. Ze zullen zo nu en dan hier wel een beetje van eten, maar omdat zij uit de woestijn komen zijn zij niet gemaakt voor vochtige groentes. Hooi zullen ze wel heel lekker vinden om zo nu en dan aan te knabbelen.

Snoepjes

Dierensnoepjes, knabbelsticks en yoghurtdrops mogen gevoerd worden aan Roborovski dwerghamsters, maar het is aan te raden dit maar héél weinig te doen. Deze snoepjes bevatten vooral veel suiker en vet, wat niet goed is voor een hamstertje. Omdat Roborovski’s zo klein zijn, is één snoepje al een enorme maaltijd voor de hamster.

Een Roborovski dwerghamster

Lees verder