Hanteren en tam maken

Russische dwerghamsters zijn goed tam te maken. Natuurlijk heb je hier geduld en volharding voor nodig. Als je de dwerghamster koopt bij iemand die hem/haar al vanaf jongs af aan in handen heeft gehad, is de hamster waarschijnlijk al veel tammer en kost het minder moeite om haar helemaal tam en gewend aan jou te maken.

Op de vlakke hand zittend kan jouw hamster rondkijken zonder zich bedreigd te voelen

Hanteren van dwerghamsters

Een Russische dwerghamster kan voorzichtig met één of liefst twee handen opgepakt worden. Als je hem rechtstreeks van boven wilt oppakken, kan dit eng zijn voor de hamster. Het minst bedreigend voor hem is als je hem opschept met twee handen door een hand aan iedere zijde van de hamster te plaatsen en dan je handen naar elkaar toe te brengen.
Een Russische dwerghamster vindt het eng als je hem strak vasthoudt, waardoor hij in paniek uit je hand kan springen zonder te kijken hoe ver hij zal vallen. Als je rechtop staat en de hamster springt in paniek uit je hand, kan dit een enorme val zijn voor je hamstertje! Hou een bange hamster daarom niet te ver van de grond. Als hij iets minder bang is, laat hem dan op je vlakke hand zitten zodat hij kan rondkijken. Een Russische dwerghamster kan dan zien dat de afstand naar de grond te hoog is om te springen.

Tam maken van dwerghamsters

Een Russische dwerghamster wordt het snelst tam als je hem verwent met lekker eten. Wat een hamstertje lekker vindt zijn insecten en snoepjes zoals yoghurt drops. Iedere hamster is anders, dus misschien is het favoriete voer van jouw hamster juist wel weer appel of zonnebloempitjes! Geef jouw hamster iedere dag wat lekker voer uit de hand en probeer hem zo min mogelijk bang te maken. Hierdoor wordt hij snel tam en zal jouw komst zien als een leuke gebeurtenis in zijn leventje.
Een Russische dwerghamster is geen knuffeldier en houdt dus niet echt van vastgehouden worden, samen op de bank zitten of geaaid worden. Misschien staat jouw hamstertje het wel toe, maar echt een favoriete bezigheid is het niet. Dat geeft niet, er zijn genoeg leuke en grappige dingen die je hamster doet!

Lees meer over Russische dwerghamsters: