Voeding

Een Russische dwerghamster eet hamstervoer, dit is te koop bij alle dierenwinkels. Dit hamstervoer moet in ieder geval verschillende soorten zaden bevatten, zoals graan, gierst, graszaden en slechts een beetje zonnebloempitten. Dit voer is het hoofdvoer voor de hamster en is in principe genoeg om van te leven.
Het hamstervoer kan je aanbieden in een bakje, of gewoon op de grond leggen. De Russische dwerghamster zal het voer waarschijnlijk zelf snel verplaatsen naar een plekje die hij geschikt vindt.

Oranje dwerghamstertje (mandarijn)

Eiwitrijk voer

In de natuur eten Rusische dwerghamsters ook insecten en wormpjes, waardoor ze de nodige dierlijke eiwitten binnen krijgen. Daarom is het verstandig om jouw dwerghamster ook dierlijke eiwitten te geven. Dit kan je doen door jouw hamster levende krekels, meelwormen of sprinkhanen te geven of gedroogde insecten aan te bieden.

Plantaardig voer

Een Russische dwerghamster houdt ook van vers plantaardige voeding; groente en fruit. Je kan haar voeren met bijna alles wat je zelf ook eet; appel, peer, rozijn, andijvie, banaan, aardbeien, wortels of sla. Let er wel op dat jouw hamstertje maar een heel klein beestje is en dus al gauw te veel te eten krijgt. Vers voer bederft snel en teveel verse groente ineens kan voor darmproblemen zorgen bij jouw hamster.
Hooi zal een Russische ook heel lekker vinden om zo nu en dan aan te knabbelen.

Snoepjes

Dierensnoepjes, knabbelsticks en yoghurtdrops mogen gevoerd worden aan Russische dwerghamsters, maar het is aan te raden dit niet teveel te doen. Deze snoepjes bevatten vooral veel suiker en vet, wat niet goed is voor een hamstertje. Omdat Rusjes zo klein zijn, is één snoepje al een enorme maaltijd voor de hamster.

Lees meer over Russische dwerghamsters: