Hoe eet mijn hond vuil?

Coger, DVM, legt uit: „Vuileten is een vorm van wat 'pica' wordt genoemd, de inname van non-foodmaterialen. Er zijn veel oorzaken, waaronder voeding, gedrag en fysiek. Stress of verveling kan ook leiden tot het eten van allerlei dingen, waaronder vuil. Sluit je aan bij bijna 100.000 abonnees die dol zijn op Dogs Naturally om speciale kortingen en premium inhoud te ontgrendelen.

Als uw hond vuil eet, kan het zijn dat zijn lichaam essentiële voedingsstoffen mist. Het belangrijkste dat we voor onze honden kunnen doen, is ze voedsel geven dat hun lichaam en geest in staat stelt te bloeien. Geloof het of niet, vuil bevat eigenlijk veel verschillende mineralen. Daarom kunnen honden instinctief vuil eten om hun gebrek aan voedingsstoffen aan te vullen.

Vuil bevat mineralen zoals natrium, calcium en ijzer. Lees verder om erachter te komen waarom honden vuil eten, wat het betekent voor de gezondheid van uw hond en wat hondenouders moeten doen om hun viervoetige BFF de gewoonte te laten schoppen. Als er een gezondheidsprobleem of een onbalans in de voeding achter de geofagie van uw hond zit, moet het behandelen van de aandoening of het upgraden van het voer van uw hond het gedrag stoppen. Een andere reden waarom uw hond vuil eet, kan het gevolg zijn van zijn dieet of, beter gezegd, wat hij niet uit zijn dieet krijgt.

Gelukkig zal een hond waarschijnlijk geen menselijke resten plukken als stresssnack naar keuze, hoewel honden met pica alles kunnen eten, van vuil tot bankvulling. Het hebben van hondenvoer van goede kwaliteit verkleint de kans dat uw hond een tekort heeft aan bepaalde mineralen waardoor hij vuil kan consumeren. Deze honden kunnen baat hebben bij het hebben van een „veilige ruimte in huis om zich terug te trekken waar ze zich op hun gemak voelen. Als u ziet dat uw hond vuil eet, zorg er dan voor dat u het gedrag onmiddellijk ontmoedigt, omdat dit een aantal risico's voor zijn gezondheid kan opleveren.

Het komt vrij vaak voor dat haakwormen een probleem zijn voor puppy's, omdat ze de parasiet uit de moedermelk kunnen oplopen tijdens het geven van borstvoeding, maar honden op elke leeftijd kunnen ze ontwikkelen. Vuil eten kan een teken zijn dat uw hond niet genoeg krijgt van de essentiële mineralen die hij nodig heeft voor een goede gezondheid. Een verandering in wat uw hond eet, is misschien wel de beste manier om zorgen over vuileten bij veel honden aan te pakken. Als u vermoedt dat uw hond te maken heeft met een angstprobleem, meld dit dan aan uw dierenarts en zij kunnen uw hond de hulp geven die hij nodig heeft.

Als de hond handelt uit frustratie of dwangmatig gedrag, raadt Lindell aan de hond toegang te geven tot „bevredigend alternatief gedrag, zoals het maken van zoek-en-vind voedselcontainers in het vuilgebied. Ze kunnen de best onderbouwde aanbeveling doen met betrekking tot welke voedingsstoffen uw hond nodig heeft in zijn dagelijkse maaltijden. Dus waarom eten honden vuil? Als u merkt dat uw hond vuil eet, moet u letten op hoeveel hij eet en hoe vaak hij dat doet om te bepalen of er een onderliggend gezondheidsprobleem is.