Hoe kan mijn hond pinda's eten?

Beperk de pinda-inname van uw hond tot slechts een paar pinda's en voer pinda's niet elke dag als traktatie. Honing geroosterde pinda's en andere gearomatiseerde noten zijn ook onveilig voor uw hond, en zorg ervoor dat u de pindaschaal verwijdert, omdat het vezelachtige materiaal een verstikkingsgevaar kan opleveren, vooral voor kleine honden. Het kiezen van de juiste soort pinda's en pindakaas is ook belangrijk voor de gezondheid van uw hond. Hoewel pinda's niet giftig zijn voor honden en uw huisdier kan genieten van hun voedingsvoordelen wanneer het af en toe wordt gevoerd, kunnen pinda's in bepaalde gevallen ook mogelijk onveilig zijn voor honden.

Vermijd bijvoorbeeld gezouten of gearomatiseerde pinda's of andere pinda's met een chocoladecoating. De beste pinda's om een hond te voeren zijn ongezouten, droog geroosterde of rauwe pinda's (zonder de schelpen), idealiter spaarzaam aangeboden als een kleine traktatie. Als het gaat om het voeren van pinda's voor uw hond, is matiging de sleutel. Geef ze niet als dagelijkse traktatie.

Ik raad aan om slechts een kleine hoeveelheid ongezouten, gepelde droog geroosterde pinda's op een zeer zeldzame basis te voeren, zegt Dr. Peanuts hebben een hoog vetgehalte dat gemakkelijk kan leiden tot braken en diarreesymptomen. Honden kunnen pinda's eten die rauw, gekookt of droog geroosterd zijn en het heeft geen negatieve invloed op hun gezondheid. Lees bij het kopen van pinda's etiketten en vermijd toegevoegde suiker en zout.

Pinda-allergieën bij honden zijn zeldzaam, maar het kan zelfs gebeuren bij een hond die in het verleden pinda's heeft gehad zonder reactie. Dit is een zeer giftig ingrediënt voor honden en het kan ernstige problemen met de bloedsuikerspiegel veroorzaken die leiden tot toevallen, braken en zelfs coma. Als uw hond zelfs de kleinste hoeveelheid xylitol binnenkrijgt, kan dit leiden tot een fatale daling van de bloedsuikerspiegel. Ja, honden kunnen pindakaas eten, maar het is belangrijk om het etiket te controleren voordat u uw hond verwent met deze heerlijke traktatie, omdat toegevoegde ingrediënten schadelijk voor hen kunnen zijn.

Pinda's zelf kunnen moeilijk zijn voor uw hond om op te kauwen en te slikken, en sommige honden zullen ze gewoon heel doorslikken, dit vormt een verstikkingsgevaar. Je kunt pinda's en pindakaas ook gebruiken in verschillende recepten voor hondensnoepjes als je het leuk vindt om zelfgemaakte snacks voor je pup te maken. Door de hoge concentratie aan vetten kan te veel pindakaas leiden tot pancreatitis, een zeer pijnlijke gezondheidstoestand voor honden. Als u uw hond pinda's of producten op basis van pinda's zoals pindakaas wilt voeren, moet u ervoor zorgen dat ze goed zijn voorbereid en veilig zijn voor uw hond om te eten.

Wil je meer weten over gezonde hondensnoepjes, of lees meer over of het veilig is voor honden om kokosnoot te eten. Als u deze symptomen bij uw hond ziet nadat u hem pinda's hebt gevoerd, geef ze dan geen pinda's meer en bel meteen uw dierenarts om erachter te komen wat u vervolgens moet doen. Boomnoten zoals walnoten, pistachenoten, amandelen en cashewnoten kunnen ook allergische reacties bij uw hond veroorzaken.