Waarom kan mijn hond amandelen eten?

Waarom amandelen slecht zijn voor honden. Hoewel honden misschien dol zijn op de smaak van amandelen, kan het consumeren ervan maagdarmklachten veroorzaken. Hoewel amandelen niet giftig zijn voor honden, zegt Goldstein, kunnen ze potentiële gezondheidsproblemen voor honden opleveren en moeten ze worden vermeden. Goed verwerkte amandelen zijn niet direct giftig voor uw hond, maar het hondensysteem verteert de eiwitten in noten niet goed.

Het eten van grote hoeveelheden amandelen, of het nu allemaal tegelijk is of vaak kleinere hoeveelheden die regelmatig worden gegeven, kan gastro-intestinale problemen, obesitas en pancreatitis veroorzaken. Naast de gevaren van de amandelen zelf, kunnen ze ook Aspergillus-schimmel bevatten. Honden zijn bijzonder gevoelig voor de aflatoxine die door deze schimmel wordt geproduceerd en blootstelling kan ernstige gevolgen hebben voor uw huisdier. Net als pistachenoten zijn amandelen niet giftig voor honden, maar dierenartsen raden aan om uw hond bij hen weg te houden en vast te houden aan gewoon hondenvoer en lekkernijen.

Amandelen zijn niet zo gevaarlijk als pecannoten, walnoten of macadamianoten, die absoluut moeten worden vermeden. Bij het voeren van amandelen aan honden moeten eigenaren zich ervan bewust zijn dat de gezondste amandelen rauw en ongezouten zijn. Honden mogen geen amandelen krijgen die zijn gezoet met kunstmatige zoetstoffen of bedekt met zout. Vanwege hun hoge vetgehalte mogen amandelen ook alleen als een incidentele traktatie worden gegeven.

In de meeste gevallen is één amandels voldoende om een hond te belonen zonder maagklachten of andere gezondheidsproblemen te veroorzaken. Hoewel amandelen gezond zijn voor menselijke consumptie, zijn ze niet noodzakelijk het beste voedsel voor onze honden om te hebben. Onze hondengenoten hebben verschillende voedingsbehoeften die aansluiten bij hun interne structuur. Hoewel amandelen niet giftig zijn, is het een van die voedingsmiddelen die honden niet zo snel kunnen verteren als wij.

Dus, kunnen honden amandelen eten? Het lange en korte ervan is NEE. Uw hond heeft in het verleden misschien een paar hapjes genomen en voelde zich prima, maar nu u zich bewust bent van de gevaren ervan, moet u elke zak amandelen die u heeft wegstoppen. Het consumeren van noten kan uw hond ernstige gastro-intestinale problemen, blaas- of nierstenen of aflatoxinevergiftiging veroorzaken. In sommige gevallen kan het eten van een of twee rozijnen problemen veroorzaken; in andere gevallen kan een hond veel eten en in orde zijn.

Honden met xylitolvergiftiging kunnen symptomen van zwakte, braken, trillen, bleek tandvlees, verhoogde hartslag en toevallen vertonen. Als er geen tekenen zijn van verstikking, kokhalzen, opgeblazen gevoel, braken, of ongemak, en u denkt dat uw hond maar een paar amandelen heeft ingenomen, is de hond hoogstwaarschijnlijk in orde en kan hij thuis worden bekeken, zegt dr. Een nadeel van amandelen voor honden is dat grote hoeveelheden maagklachten kunnen veroorzaken, gewichtstoename en andere gezondheid problemen. Het exacte werkingsmechanisme is onbekend, wat betekent dat het behoorlijk moeilijk kan zijn om te weten hoeveel honden onwel maken.

Honden kunnen ziek worden door een matige hoeveelheid in één keer te eten, maar ook als ze regelmatig kleine hoeveelheden eten. Als uw hond per ongeluk een noot heeft ingeademd, kan deze vast komen te zitten in zijn luchtpijp, waardoor hij stikt, vooral bij kleine honden. Als u ervoor kiest om uw hond amandelmelk te geven, zorg er dan voor dat deze niet de kunstmatige zoetstof xylitol bevat, aangezien dit giftig is voor honden. Als uw hond amandelen consumeert en een bijwerking heeft, breng uw hond dan naar de dierenarts of spoedeisende hulp en bel onmiddellijk de antigifbestrijding voor huisdieren.

Hun hoge vetgehalte kan ervoor zorgen dat uw pup het risico loopt pancreatitis te ontwikkelen, en zoutkruiden kunnen leiden tot waterretentie en zouttoxiciteit als het in grote hoeveelheden wordt gegeten. Vergeet niet dat uw hond naast zijn gewone maaltijden dezelfde soort voedingsstoffen kan krijgen van veiligere bronnen zoals gewone pindakaas. Als uw hond maar een paar amandelen heeft gegeten en er geen tekenen zijn van obstructie of verstikking, dan is het ergste dat waarschijnlijk kan gebeuren dat ze een beetje gasachtig worden of diarree hebben de volgende keer dat u hem meeneemt op een wandeling.