Waarom kan mijn hond geen druiven eten?

Niemand weet echt waarom druiven en hun gedroogde relaties, rozijnen, een probleem zijn voor honden, maar dat zijn ze zeker. Honden die een grote hoeveelheid van beide eten, kunnen nierfalen krijgen. Het kan zijn dat sommige honden gevoelig zijn en andere minder gevoelig, en het is niet bekend of kleine hoeveelheden in de loop van de tijd net zo gevaarlijk kunnen zijn als een grote tros druiven of rozijnen. Vanwege de onzekerheid raadt het Animal Poison Control Center van de ASPCA af om op elk moment enige hoeveelheid rozijnen of druiven aan honden te geven.

Alle soorten druiven, inclusief rode druiven, groene druiven, paarse druiven en gezaaide en pitloze druiven zijn giftig voor honden. Honden eten zo ongeveer alles wat je ze geeft, vooral als het iets is dat je ook eet. Het is verleidelijk om ze kleine weetjes te geven. Dat is zelden een goed idee, en het is een heel slecht idee als het eten druiven is.

Druiven en alle producten die van druiven zijn gemaakt, zijn giftig voor honden. Rozijnen, krenten en rozijnen zijn gedroogde druiven. Producten zoals druivensap of trailmix met rozijnen kunnen leiden tot druivenvergiftiging bij uw hond. Helaas zijn zelfs biologische, pesticidevrije en zelfgekweekte druiven ook giftig.

Hoewel het een favoriete en gezonde snack voor mensen is, kunnen druiven, rozijnen en krenten nierfalen bij honden veroorzaken. Rozijnen kunnen vaak worden gevonden in combinatie met andere voedingsmiddelen, waardoor het risico op blootstelling mogelijk toeneemt in vergelijking met druiven en krenten. Het toxiciteitsprobleem is hetzelfde. Indien onbehandeld, kunnen honden nierfalen krijgen, wat fataal kan zijn.

Als uw hond een druif of rozijn eet, handel dan snel en bel uw dierenarts. Laat geen braken opwekken als ze moeite hebben om te ademen of tekenen van shock vertonen. Uw hond kan zelf overgeven, maar of uw hond nu braakt of niet, u moet nog steeds onmiddellijk naar de dierenarts gaan. Zelfs als uw hond maar één druif heeft ingenomen, moet u contact opnemen met uw dierenarts of de hulplijn voor huisdierengif bellen op (85 764-7661) en vragen wat u moet doen.

Let op de grootte van de lekkernijen (breek ze op, honden kunnen tellen, maar ze kunnen niet meten) en de frequentie. De grootte, het ras, de leeftijd of de gezondheid van de hond zijn geen factoren waarbij honden worden getroffen of de ernst van de symptomen. De beste manier om uw hond te behandelen, is door hem hondensnoepjes te geven die speciaal zijn samengesteld voor hun voedingsbehoeften. Hoewel de toxiciteit van Xylitol voor veel mensen als een verrassing komt, weet vrijwel iedereen dat chocolade een probleem kan zijn voor honden.

Hoewel druiven een geweldig zomerfruit zijn waar mensen bij vrijwel elke gelegenheid van kunnen genieten, mengen druiven en honden zich niet. Op basis van bekende gevallen van druiventoxiciteit bij honden, kunnen zelfs een of enkele druiven of rozijnen acuut nierfalen veroorzaken, wat fataal kan zijn. Het hangt allemaal af van de hoeveelheid druiven die hij at, hoe snel je hem behandelde, hoe gevoelig je hond is voor druiven, en of je hond nierfalen heeft ontwikkeld of niet. Sommige honden lijken kleine doses fruit zonder gevolgen te verdragen, terwijl andere honden vergiftiging kunnen ontwikkelen na het eten van slechts een paar druiven of rozijnen.

Verwacht dat uw hond mogelijk 48 uur in het ziekenhuis moet worden opgenomen, zodat de dierenarts intraveneuze vloeistoftherapie kan geven en de nieren van uw hond kan controleren door middel van bloedonderzoek. Sommige honden kunnen gevoeligheden hebben voor deze voedingsmiddelen, dus het is het beste om uw pup er beperkte hoeveelheden van te geven en te stoppen met het voeren als uw hond allergisch lijkt te zijn. Als u zeker weet dat uw hond druiven heeft geconsumeerd en hij niet overgeeft, kunt u proberen braken op te wekken. U mag echter niet braken opwekken als uw hond moeite heeft met ademhalen, tekenen van nood vertoont, bewusteloos is of als u niet zeker weet wat hij heeft gegeten.

Omdat kinderen de neiging hebben om rommelige eters te zijn, kan er een druif op de grond vallen en kan uw hond hem inslikken voordat u hem kunt stoppen.