Waarom kan mijn hond niet eten?

Alles waardoor een hond zich ziek kan voelen, zoals nierziekte, pancreatitis, darmparasieten, leverziekte, kanker, infectie, darmobstructie, enz. Net als mensen kunnen honden niet langer dan een paar dagen zonder water gaan, dus dit moet serieus worden behandeld. Andere keren eten honden niet omdat ze ziek zijn. Honden stoppen vaak met eten als ze pijn hebben, zegt Brennan.

Veelvoorkomende oorzaken zijn darmparasieten, voedsel eten dat het er niet mee eens is, of het eten van een vreemd voorwerp zoals speelgoed, bot of sok. Maar het kan ook afkomstig zijn van een systemische ziekte zoals kanker. De lijst met redenen voor verlies van eetlust bij honden is lang. Het omvat medische problemen, gedragsproblemen, milieuproblemen, verlatingsangst en problemen met het voedsel zelf.

In die situaties kunt u ervoor zorgen dat het voer vers is of het ruilen met een ander merk, en honden scheiden tijdens de voedertijd. Dierenartsen kunnen helpen bij de behandeling van uw hond als er problemen zijn die professionele zorg nodig hebben en ervoor zorgen dat u zich geen zorgen maakt zonder reden. Omdat niet snel handelen levensbedreigend kan zijn voor uw hond, zijn hier de 6 meest voorkomende redenen waarom een hond niet eet, plus wat u eraan kunt doen. U kunt ook proberen uw hond ingeblikt voedsel aan te bieden als hij normaal droogvoer eet of zijn favoriete hondenveilige menselijke voeding kookt en deze in kleine hoeveelheden geeft.

Doc, mijn 6 maanden oude blanke hond voedt zich nu al een maand niet goed, eerst toen mijn dierenarts doc. Nu u met uw dierenarts heeft gesproken om er zeker van te zijn dat er geen ernstige onderliggende aandoening is die de eetlust van uw hond beïnvloedt, kunt u tot op de bodem uitzoeken waarom uw hond niet eet. Een nieuwe omgeving, het toevoegen van een nieuw menselijk of viervoetig familielid aan het huishouden, of andere veranderingen kunnen uw hond nerveus en gestrest maken. Gedragsredenen zijn verlatingsangst, uw hond is gewend om veel lekkernijen en tafelresten te krijgen, uw hond eet graag alleen of alleen als er iemand anders in de kamer is, of uw hond is gewend om met de hand te worden gevoerd.

Als uw hond net is geopereerd en onder narcose is geweest, kan dit vaak een verlies van eetlust veroorzaken. Als u gebroken, losse of slechte tanden of ontstoken tandvlees opmerkt, kan dit een oorzaak zijn waarom uw hond niet eet. Als het gaat om gedrags- en omgevingsredenen die uw hond niet eet, kan het proces iets stressvoller en tijdrovender zijn. De aanbevelingen voor een hond die niet eet, zijn afhankelijk van wat uw dierenarts vaststelt als de oorzaak van het probleem.