Wanneer mag mijn hond banaan eten?

Met mate zijn bananen een geweldige caloriearme traktatie voor honden. Ze bevatten veel kalium, vitamines, biotine, vezels en koper. Ze bevatten weinig cholesterol en natrium, maar vanwege hun hoge suikergehalte moeten bananen als traktatie worden gegeven, geen onderdeel van het hoofddieet van uw hond. Als eigenaar van een huisdier heeft u zich misschien afgevraagd welke groenten of fruit uw hond mag consumeren.

Als je ooit hebt gevraagd: „Mogen honden bananen eten? het antwoord is ja. Het is verleidelijk om lekker fruit met je hond te delen, vooral als ze je verlangend aanstaren. Ja, bananen zijn veilig voor consumptie door pup. Hoewel ze niet gevaarlijk zijn voor honden, mogen ze geen deel uitmaken van het normale dieet van uw hond, adviseren Purina-experts.

Bananen kunnen in kleine hoeveelheden als traktatie fungeren. Goede dingen komen in kleine hoeveelheden. Een stuk banaan afgeven aan je favoriete hond is prima, maar overdrijf het niet. Bananen zijn veilig voor een hond om in kleine hoeveelheden te eten en kunnen helpen bij gastro-intestinale problemen.

Kunnen honden bananen eten? Het korte antwoord is ja, honden kunnen bananen eten, maar voordat je je pup deze zoete, gele vruchten laat kauwen, zijn er enkele dingen die je moet weten. Geen enkele banaan kan het beste als een eenmalige traktatie worden bewaard. Uw hond hoeft niet elke dag het hoge suikergehalte in bananen te consumeren. Bovendien is het niet goed om uw hond een overvloed aan menselijke voeding te geven.

Maar zolang je bananen reserveert als een speciale traktatie, moeten bananen en je hond prima met elkaar overweg kunnen. Volgens Rover hangt de hoeveelheid banaan die een ongelukkige pup vermijdt af van de grootte van uw hond, beperk kleine honden tot dunne plakjes. De vrucht bevat ook veel vezels, wat kan helpen als uw hond gastro-intestinale problemen heeft, en magnesium, dat de botgroei bevordert en het lichaam helpt eiwitten te produceren en vitamines te absorberen. Het is belangrijk op te merken dat elke hond een uitgebalanceerd dieet nodig heeft, net als mensen, en dat uw hond 90% van zijn dieet moet hebben, bestaande uit een uitgebalanceerd hondenvoer.

Omdat bananen veel natuurlijke suiker bevatten (fructose, glucose en sucrose), kunnen ze een boost van energie geven aan een atletische hond die klaar is om te gaan hardlopen. Uw hond zou een compleet en uitgebalanceerd hondenvoer moeten consumeren; daarom hoeft u niet op de banaan te vertrouwen om essentiële voedingsstoffen te leveren, zegt Carbo-Johnson. Zoals de meeste vruchten bevatten bananen suiker, wat in grote hoeveelheden problematisch kan zijn voor honden en kan leiden tot gastro-intestinale problemen, obesitas en diabetes. Bovendien kan het hoge vezelgehalte leiden tot constipatie als honden te veel in één keer hebben en sommige honden gewoon moeite hebben met het verteren van bananen.

Bananenchips zijn een lichtgewicht, snelle energieboost tijdens het wandelen of wanneer uw hond een snelle snack nodig heeft en volkomen veilig voor uw hond. Een klein beetje kan een smakelijke traktatie zijn, en uw hond zal nog steeds veel van de gezondheidsvoordelen van bananen krijgen. Uw hond zou vrij vaak een grote hoeveelheid van deze vruchten moeten eten om deze aandoeningen te ontwikkelen, maar het is het beste om ervoor te zorgen dat uw hond niet overboord gaat. Een van de meest voorkomende vruchten met rode vlag zijn druiven, die zeer giftig zijn voor honden vanwege wijnsteenzuur dat braken, diarree of zelfs nierfalen kan veroorzaken, volgens het Grady Veterinary Hospital in Cincinnati.

Voor meer informatie over wat uw hond nog meer kan en niet mag eten, kijk op de pagina „Wat mag mijn hond eten”. Wanneer u deze aanbevelingen opvolgt, kunt u uw hond vol vertrouwen voorzien van speciale lekkernijen zoals bananen.