Wanneer mag mijn hond rauw vlees eten?

Is een rauw dieet veilig voor uw hond? Nou, ja, en nee dat hangt ervan af. Alle honden zijn anders en alle soorten vlees zijn anders. Je huisdier doet het misschien geweldig bij het eten van rauw vlees, maar een ander neemt het misschien niet zo goed op. Het hangt van verschillende factoren af, waaronder het lichaam van uw hond en de kwaliteit en het soort vlees dat u hem geeft.

In sommige gevallen kan een hond gevoelig zijn voor enkele van de meest voorkomende soorten vlees dat in hondenvoer wordt aangetroffen, zoals kip en rundvlees. Ollie heeft een 5-sterrenbeoordeling gekregen van Dog Food Advisor en heeft door Forbes en Reader's Digest een van de beste hondenvoermerken genoemd. Hoewel er honderden brokjes en hondenvoer in blik zijn, zijn veel eigenaren begonnen met het verkennen van diëten die zijn gebaseerd op rauw vlees voor honden. Maar honden hebben een hogere pH-waarde en een korter spijsverteringskanaal dan mensen, dus de bacteriën op rauw vlees die maagproblemen kunnen geven aan een mens, zouden niet hetzelfde doen voor een hond.

Hoewel er verschillende soorten brokjes en ingeblikte opties zijn, zijn veel eigenaren nieuwsgierig om hun honden op een rauw dieet te zetten, waarbij het grootste deel van hun maaltijden bestaat uit rauw vlees. Tijdens het experiment vervingen ze hondenvoer in blik door ossenstaart en bestudeerden ze 30 honden met tandsteen en tandverlies. Honden kunnen rauw vlees eten, zolang uw dierenarts aan boord is, maar er zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden om het risico op ziekte als gevolg van besmetting te verminderen. Brokjes kunnen 7-9 uur in de maag van een hond blijven, maar ze kunnen rauw vlees in slechts 1-2 uur verteren.

Het is dus niet veilig voor ons om te eten, maar hoe zit het met uw hond? Zodra het vlees ongeschikt wordt geacht voor mensen om te eten, wordt het uiteindelijk gewend aan voer voor huisdieren (rauw of brokjes). De rekeningen van dierenartsen kunnen behoorlijk hoog zijn, dus overweeg om uw hond (en uw bankrekening) te beschermen met een huisdierenverzekering. De sleutel tot het voeren van elk dieet voor uw hond is om hem de juiste hoeveelheid voedingsstoffen te geven die hij nodig heeft, wat een uitdaging kan zijn voor zelfgemaakte en rauwe diëten.