Wat eet mijn hond kattenpoep?

Dit gedrag is volkomen natuurlijk; honden zijn van nature aaseters. Kattenpoep is gewoon iets anders om op te ruimen en te eten. Hoewel je misschien denkt dat kattenpoep vies ruikt, ruikt het waarschijnlijk naar kattenvoer voor je hond. In sommige stadia van hun leven is het eten van uitwerpselen heel normaal, en in feite kan het nodig zijn.

Het eten van kattenpoep is een volkomen normaal, zij het walgelijk, ding voor uw hond om te doen. Ze doen het omdat het er is en het smaakt en ruikt lekker. Als het echter een gewoonte wordt, kan dit erop wijzen dat er iets mis is en moet u dit met uw dierenarts bespreken. Als uw hond voortdurend kattenuitwerpselen eet, kan dit een teken zijn van voedingstekorten.

Soms kan dit worden veroorzaakt door hondenvoer van lage kwaliteit. Het voer bevat misschien niet alles wat uw hond nodig heeft om te gedijen. Hoewel veel honden dit om goedaardige redenen doen, kan uw hond ook een onderliggende aandoening hebben die het nieuwe gedrag veroorzaakt. Hoewel het minder vaak voorkomt, worden regelmatig medische oorzaken gediagnosticeerd voor honden die kattenpoep eten.

Het goede nieuws is dat met geduld de meeste honden kunnen worden tegengehouden om regelmatig op de ontlasting van de kat te snacken. Als uw hond kattenpoep eet, vooral als hij dat regelmatig doet, kan hij zeker ziek worden. De meeste gezonde honden vertonen geen uiterlijke tekenen van infectie, maar jonge of immuungecompromitteerde honden kunnen symptomen van toxoplasmose ontwikkelen. U wilt ze in de gaten houden en eventuele wijzigingen aan uw dierenarts melden, maar de meeste honden komen helemaal in orde en zullen niet begrijpen waar u zich zo druk over maakt.

Hoewel het niet ongebruikelijk is om uw hond naar u toe te zien komen met kattenbakvulling rond zijn mond, is het zeker iets dat u wilt vermijden, omdat het ervoor kan zorgen dat uw hond ziek wordt. Honden hebben lange herinneringen, dus consistentie en vergeving zijn belangrijk om te onthouden bij het omscholen van uw hond. Honden denken misschien dat het eten van kattenpoep oké is, maar heel weinig hondenbezitters zijn blij met dit specifieke hondengedrag. Dit type bacteriën kan van kat op hond worden verspreid, en het is ook zoönotisch, wat betekent dat uw kat en hond ook u en andere mensen waarmee ze in contact komen, kunnen infecteren.

Vermoeide honden hebben vaak minder interesse in het veroorzaken van problemen, en veel buitenspeeltijd maakt het minder waarschijnlijk dat uw hond naar binnen komt en cadeautjes in de kattenbak zoekt. Maak er dus een gewoonte van om de vervuilde kattenbakvulling zo snel mogelijk op te ruimen en gooi het ergens weg waar uw hond geen toegang toe heeft. Omdat een hond zijn voedsel niet goed verteert, wordt zijn eetlust niet bevredigd, waardoor hij uit honger poep kan eten. Een zelden overwogen facet is dat als de kat medicijnen gebruikt, de resten van dat medicijn nog steeds in de uitwerpselen van de kat kunnen zitten wanneer de hond het consumeert, wat de hond kan beïnvloeden.

Als uw hond kattenuitwerpselen eet omdat het gewoon goed smaakt, kan het een uitdaging zijn om ze te laten stoppen. Als je dit in het verleden hebt gedaan, praat dan met je dierenarts over het vinden van een hondentrainer die je positieve trainingsmethoden kan leren.