Wat eet mijn hond papier?

Honden kunnen toiletpapier eten vanwege een medische aandoening genaamd „pica”, een eetstoornis waardoor honden (en zelfs mensen) hunkeren naar niet-eetbare stoffen, vaak als gevolg van bloedarmoede of zinktekort. Angst kan er ook toe leiden dat honden op papier kauwen of versnipperen in een poging zichzelf te kalmeren. Honden die niet genoeg voedsel in hun dieet krijgen, of als hun voer qua caloriegehalte niet geschikt is voor de hond, zullen hen hongerig maken. Als er geen voedsel voor hem is, of als hij er gewoon niet genoeg van krijgt, kan hij kauwen en papier inslikken om zijn eetlust te stillen.

Een simpele reden waarom uw hond papier en tissues kauwt, is honger. Dit betekent op geen enkele manier dat je een vreselijke ouder bent of zo, en PetMD vertelt over enkele achtergrondsituaties die hiertoe kunnen leiden. Kortom, er zijn veel redenen waarom uw hond papier zou kunnen eten. Deze omvatten verveling, honger en tekorten aan voedingsstoffen, om er maar een paar te noemen.

Dit atypische gedrag waarbij honden non-foodobjecten binnenkrijgen, kan het gastro-intestinale systeem beïnvloeden, wat leidt tot braken en diarree. In dat geval is het eten van papier van uw hond waarschijnlijk niet zozeer een reden tot bezorgdheid, maar het kan nog steeds een ergernis zijn. Kortom, honden zullen het waarschijnlijk altijd leuk vinden om papier op te scheuren, maar er zijn tal van manieren om het gedrag te beheersen en uw hond uit de weg te houden. Of, als honden het papier daadwerkelijk innemen, kan dit een teken zijn van pica, een medische aandoening die dieren ertoe aanzet non-foodproducten te eten (mensen kunnen ook last hebben van pica).

Het gezegde dat je een oude hond geen nieuwe trucjes kunt leren, is echter een hoop onzin, want zelfs oudere honden zullen nieuw gedrag leren als ze goed worden getraind. Veel hondenbezitters worstelen met het handhaven van de heiligheid van de vuilnisbak thuis, en met afval dat tijdens dagelijkse wandelingen stort. Vaker versnipperen honden weefsels en handdoeken simpelweg omdat het leuk is, zegt Erin Jones, een gecertificeerde hondengedragsdeskundige en eigenaar van Merit Professional Dog Training in Halifax, Nova Scotia. Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende reden waarom uw hond papieren handdoeken eet, maar u kunt zich nog steeds afvragen waarom uw hond iets zou gaan eten dat duidelijk oneetbaar is.

Dit kan zijn wat uw hond of puppy ervaart, en als zodanig wil uw kleine hond misschien iets zachts in haar mond stoppen. Vaak kauwen honden papier uit verveling, dus als je ze veel speelgoed geeft om op te kauwen, moet je hond stoppen met het eten van papier. Als hondenbezitter weet je al dat honden vrijwel alles zullen proberen te eten waar ze hun mond op kunnen krijgen. Als je jezelf ooit hebt betrapt op het afvragen wat je verkeerd doet om je hond zo meedogenloos in de prullenbak te laten graven om een stuk tissue of papier tevoorschijn te halen, ga dan rechtop zitten.

In een mum van tijd kan uw hond comfortabel in een krat rusten als u er niet bent, of u kunt deuren sluiten of babyhekjes gebruiken om de toegang tot bepaalde delen van uw huis te blokkeren. Honden zijn altijd op zoek naar leuke activiteiten, en kunnen over het algemeen iets vinden om ze bezig te houden als er niets anders te doen is.