Wat gebeurt er als honden stenen eten?

Hoewel rotsen hun tanden, tandvlees en spijsverteringsstelsel kunnen beschadigen, kauwen en slikken honden deze aardse voorwerpen vaak om verschillende redenen in. Deze tips kunnen helpen dit schadelijke gedrag te voorkomen of te beëindigen, zodat uw hond gezonder leeft. De meest voorkomende reden waarom uw hond stenen eet, is een medische aandoening genaamd Pica. De klassieke tekenen van pica zijn het eten van non-foodproducten.

Naast stenen kunnen honden met Pica ook vuil, afval, plastic, metaal of kledingstukken zoals sokken eten. Er is geen bekende oorzaak waarom honden Pica krijgen, maar het wordt vaak in verband gebracht met voedingstekorten. Hoewel relatief zeldzaam, is rotsetend gedrag goed gedocumenteerd, als het slecht wordt begrepen. Honden die stenen en andere non-foodartikelen eten, zouden pica vertonen - een aandoening die is gedocumenteerd bij verschillende rassen, leeftijden en beide geslachten.

Nu zullen niet alle honden doorgaan met het slikken ervan, maar zoals uitgelegd, genieten veel honden van het gevoel dat de rotsen tegen hun tanden knarsen en dus pakken ze een rots om op te kauwen wanneer ze maar kunnen. Als een rots ergens langs het maagdarmkanaal van de hond vast komt te zitten, kan dit mogelijk een zogenaamde hondenblokkering veroorzaken, waardoor vaak kostbare operaties en mogelijk langdurige hersteltijden nodig zijn. Poets kalmerende signalen van uw hond op om u te helpen beter te beoordelen welke situaties of objecten haar stress bezorgen. In plaats daarvan, misschien kun je enkele van de tips proberen die in het artikel worden beschreven - geef je hond beter speelgoed om mee te spelen, zorg ervoor dat ze voldoende stimulatie krijgt en probeer haar goede hondenkauwtjes te geven waarop ze kan kauwen in plaats van stenen.

Net zoals sommige honden verwoed gras eten, kunnen sommige honden proberen stenen in te nemen om maagpijn te verzachten die wordt veroorzaakt door een hele reeks aandoeningen, van parasieten tot colitis tot inflammatoir darmsyndroom. Het is niet aan te raden om een hond stenen te laten overgeven, omdat hij hierdoor kan stikken of zijn keel kan verwonden. Van alle honden die mijn ouders hadden, en degene die mijn man en ik hebben gehad, heeft geen van hen ooit rotsen gegeten. Ziekten van de zenuwen en hersenen (wat eigenlijk gewoon een grote wirwar van zenuwen is) kunnen ervoor zorgen dat honden heel vreemde dingen doen, zoals stikken op rotsen.

Als een hond op rotsen kauwt, kan dit veel gebitsproblemen veroorzaken, waaronder gebroken tanden en wonden in de mond. Als hij aangelijnd is, kun je bepalen waar hij is, en sommige honden hebben 24 constant toezicht nodig totdat ze deze fase ontgroeien om ervoor te zorgen dat ze geen dingen eten die niet in hun mond thuishoren. Enkele van de gastro-intestinale problemen waardoor uw hond stenen kan eten, zijn inflammatoire darmaandoeningen (IBD), maagtumor, haakwormen en een onevenwichtig dieet. Soms kan een hond of puppy zich aangetrokken voelen tot een groep rotsen omdat ze een bepaalde geur oppikken zoals de geur van een ander dier.

U kunt ook zoeken naar hondentrainingsfaciliteiten waarmee u in extreme gevallen ruimte kunt huren om uw hond binnenshuis te trainen. Uw hond kon die rots inslikken omdat zijn slokdarm kan uitzetten om stukjes voedsel - en voorwerpen - op te vangen die groter zijn dan zijn maaguitlaat. Gelukkig eten de meeste honden meestal een of twee keer stenen en gaan ze verder met iets anders, maar als je een hond hebt die niet verder is gegaan met het eten van rotsen, blijf dan lezen.