Wat geeft een hond die gras eet aan?

Verveeld, gestrest of overstuur Sommige dierenartsen geloven dat honden gras eten omdat ze zich vervelen, gestrest, angstig, of boos over iets. Sommige honden eten eerder gras als ze denken dat ze alleen in de achtertuin zijn, wat bijdraagt aan het idee dat ze ongelukkig zijn als ze dat doen. De consumptie van gras kan slechts een teken zijn dat uw hond maagklachten probeert te verlichten, en sommige pups braken kort na het eten ervan. Dat gezegd hebbende, toonde een kleine beperkte studie uitgevoerd aan de UC Davis School of Veterinary Medicine aan dat slechts ongeveer 22 procent van de bestudeerde honden vaak braakte na het eten van gras en slechts 9 procent vaak tekenen van ziekte vertoont voordat ze gras aten.

De onderzoekers concludeerden dat gras- en planteneten een normaal gedrag is van gedomesticeerde honden. Het eten van gras is normaal hondengedrag. Wilde honden zoals wolven en coyotes doen het ook. Dat gezegd hebbende, als uw hond gras eet maar ook tekenen van maagklachten vertoont, kan er een medisch probleem zijn.

Honden kunnen last hebben van een aantal gastro-intestinale problemen, waaronder maagreflux, pancreatitis en inflammatoire darmaandoeningen. Als uw hond gras eet en andere symptomen heeft, zoals gebrek aan eetlust, verminderde energie, diarree of obstipatie, is het tijd om naar uw dierenarts te gaan. Een simpele verklaring waarom honden gras eten, is instinct. Het is een natuurlijk instinct - om te jagen en op zoek te gaan naar voedsel - zoals de voorouders van je beste hond vroeger deden.

In het verleden overleefden honden door gras en andere planten, vlees en botten en voedselresten te eten die rond groepen mensen te vinden waren. Als uw hond veel gras eet, wilt u misschien eens kijken naar zijn dieet. Het kan een teken zijn dat hij niet genoeg vezels binnenkrijgt en als gevolg daarvan ruwvoer zoekt om te eten. Net als mensen hebben honden vezels nodig om hun voedsel te verteren en regelmatig ontlasting te geven.

Hoewel het gras zelf misschien niet schadelijk is, kunnen de herbiciden en pesticiden die erop worden gespoten giftig zijn voor uw hond. Dus, aan het eind van de dag, een belangrijkere vraag om te beantwoorden dan „Waarom eten honden gras? is „Hoe voorkom ik dat mijn hond gras eet? Als uw hond regelmatig gras probeert te eten, vraag dan hulp van uw dierenarts om erachter te komen wat er achter het gedrag zit en hoe u er een einde aan kunt maken. Er is geen eenduidig antwoord op waarom honden gras eten, maar sommige experts zijn van mening dat honden misschien hunkeren naar een voedingscomponent zoals vezels. Als uw hond regelmatig gras eet tot het punt van braken, zegt Berger dat u uw dierenarts moet bellen, omdat dit een teken kan zijn van een onderliggende ziekte zoals darmproblemen, kanker of leverziekte.

Honden zijn geen echte carnivoren (strikt vleeseters), maar het zijn ook niet bepaald alleseters (vlees- en planteneters); honden in het wild consumeren alles dat helpt om aan hun basisdieetwensen te voldoen. Om uw grasgrazende hond gezond te houden, moet u ervoor zorgen dat er geen herbiciden, pesticiden of meststoffen op het gras zitten dat uw hond knabbelt. Het eten van gras kan slecht zijn voor honden als er herbiciden, meststoffen, pesticiden of andere schadelijke chemicaliën op het gras zitten. Honden in het wild brachten hun dieet in evenwicht door te eten waar ze op jaagden, alles waar ze op jaagden, inclusief vlees, botten, inwendige organen, en maaginhoud van hun prooi.

Honden die worden gedreven door genegenheid kunnen worden getraind met dezelfde methode als hierboven door simpelweg positieve verbale bekrachtiging en aaien als beloning te vervangen. Natuurlijk kan uw hond ook gewoon genieten van de smaak en textuur van geurig, nat gras in zijn mond, vooral wanneer er voor het eerst nieuw gras opduikt in de lente, of wanneer uw hond dorst heeft. Hun aasetende karakter stelde honden ook in staat om te overleven en te gedijen zolang ze dat door de geschiedenis heen hebben gedaan. Dit zou geen probleem moeten zijn voor honden die een uitgebalanceerd dieet krijgen, dus overweeg om uw dierenarts te vragen om van hondenvoer te wisselen als uw hond herhaaldelijk gras eet.

Bezorgde hondenbezitters krabben vaak hun hoofd en vragen zich af waarom hun honden graag gras eten.