Wat kan mijn hond paddenstoelen eten?

Wilde paddenstoelen kunnen giftig zijn voor mens en hond, maar hoe zit het met in de winkel gekochte paddenstoelen zoals portabello-paddenstoelen? Volgens Dr. Lee, DVM, DACVECC, geschreven voor het Pet Health Network, zijn paddenstoelen die worden verkocht in grote supermarkten en winkelketens over het algemeen veilig voor honden om te eten. Hoewel sommige soorten paddenstoelen giftig zijn voor honden, zijn veel prima voor honden om te eten. Paddenstoelen zijn zelfs een van de krachtigste immuunmodulerende voedingsmiddelen die u uw hond kunt geven.

Afgezien van deze medicinale soorten, zijn sommige paddenstoelen ook behoorlijk voedzaam. Laten we dus eens kijken naar de voedings- en gezondheidsbevorderende paddenstoelen die u uw hond kunt geven. Zoals eerder vermeld, kunnen honden paddenstoelen eten, rauw en gekookt. Ze bevatten vitamine B en D, mineralen en antioxidanten.

Ze zijn ook caloriearm, bevatten geen vet of cholesterol en bevatten heel weinig zout. Ze zijn prima voor uw hond om te eten, maar u hoeft ze niet als aanvulling op zijn dieet te geven, aangezien uw hond alles moet halen wat hij nodig heeft uit zijn complete, uitgebalanceerde hondenvoer. Honden kunnen elke soort paddenstoel eten die mensen kunnen eten. Kies paddenstoelen die te koop zijn bij uw plaatselijke supermarkt met grote ketens.

Elke paddenstoel die in uw supermarkt wordt verkocht, is veilig voor consumptie door mensen of honden. Kook de paddenstoelen altijd voordat u ze aan uw hond geeft. Als uw hond iets eet dat hij niet zou moeten eten en hij is ingeschreven voor een ziektekostenverzekering voor huisdieren, kunt u tot 90% van de behandelingskosten vergoed krijgen. Het voeren van te veel paddenstoelen (of welk ander voer dan ook) kan de balans van het gewone hondenvoer van uw hond verstoren.

Het kan handig zijn als u een monster van de betreffende paddenstoel kunt meenemen, omdat dit uw dierenarts zal helpen de beste behandelingskuur te bepalen. Honden kunnen veel „mensenvoedsel” eten, maar sommige voedingsmiddelen zijn niet veilig voor honden om te eten, dus het loont om wat onderzoek te doen voordat u uw hond nieuw voer geeft. Dierenartsen en paddenstoelenexperts zijn van mening dat vergiftiging door wilde paddenstoelen een ondergerapporteerde oorzaak is van dodelijke vergiftiging bij huisdieren, en snel reageren op een vermoedelijke paddenstoelensnack is het beste wat u in deze omstandigheden voor uw hond kunt doen. Andere paddenstoelensoorten veroorzaken eenvoudig gastro-intestinale klachten en zijn zelden dodelijk, maar het kan moeilijk zijn om erachter te komen wat voor soort paddenstoel uw hond heeft ingenomen op basis van de symptomen.

Giftige paddenstoelen die in het wild groeien, kunnen buitengewoon moeilijk te identificeren zijn en ze kunnen erg gevaarlijk zijn voor honden. Hoewel honden paddenstoelen kunnen eten, zijn ze niet altijd een bijzonder goede snackkeuze omdat ze bij sommige honden gastro-intestinale klachten kunnen veroorzaken. Honden maken niet de enzymen aan die nodig zijn om een deel van de suikers en de voedingsvezels in paddenstoelen af te breken, dus als uw huisdier ze rauw eet, kunnen ze maagklachten veroorzaken (diarree, braken of beide). Als uw hond ziek is en een deel van de paddenstoel in zijn braaksel zit, probeer dan de stukjes te nemen zodat ze kunnen worden geanalyseerd.

Er zijn tientallen soorten paddenstoelen die in het wild groeien in het VK en hoewel sommige eetbaar zijn, kunnen veel ziekte of zelfs de dood veroorzaken bij zowel mensen als honden. Als u zich bewust bent van de symptomen van hondenvergiftiging en de juiste behandeling krijgt, kunt u het leven van uw hond redden. Champignons die in de supermarkt zijn gekocht, zijn over het algemeen veilig voor honden om te eten, maar laat de sauzen, olie, zout en andere kruiden weg die schadelijk kunnen zijn voor honden. Het komt echter niet vaak voor, dus als uw hond er nog niet eerder gevoeligheid voor heeft getoond, kunt u waarschijnlijk af en toe in blokjes gesneden paddenstoel aanbieden als aanvulling op zijn gebruikelijke voer.

Rauwe, gewone paddenstoelen zijn veilig voor honden om te eten en kunnen een gezonde aanvulling zijn op hun maaltijden of als tussendoortje.