Wat mag mijn hond groenten eten?

Wortelen zijn een uitstekende caloriearme snack met veel vezels en bètacaroteen, dat vitamine A produceert. Bovendien is het kraken op deze oranje groente geweldig voor de tanden (en plezier) van uw hond en is het opgenomen in veel hondenvoer. Volgens Bridget Meadows, Head of Food bij Ollie, een bedrijf dat maaltijden van menselijke kwaliteit voor honden maakt, is het veilig om hondengroenten te voeren zolang je ervoor zorgt dat hun dieet tussen de 40 en 70 procent eiwit bevat. Eiwit kan plantaardig zijn (zoals peulvruchten), maar vaker wel dan niet zijn spiervlees, orgaanvlees en eieren ideale vormen van eiwitten.

Brett Podolsky, mede-oprichter van The Farmer's Dog, een service die uitgebalanceerd, vers voer voor huisdieren levert gemaakt met echte ingrediënten en eenvoudige recepten, zegt dat extra groenten niet meer dan 10 procent van het dieet van een hond mogen uitmaken. Maar die 10 procent kan aanzienlijke voedingsstoffen toevoegen die eiwitten niet kunnen bieden. Natuurlijk, hoeveel van het dieet van uw hond afkomstig is van groenten, zal variëren op basis van het activiteitsniveau, de leeftijd, het ras, de gezondheidsproblemen en de aanbeveling van de dierenarts van uw pup. Een dierenarts kan bijvoorbeeld aanbevelen om standaard hondensnoepjes voor wortels en appels uit te schakelen als uw hond een gezonder gewicht moet behouden.

Zowel Ollie als The Farmer's Dog nemen groenten rechtstreeks op in hun recepten, waardoor uw werk veel gemakkelijker wordt. Honden kunnen zeker kool eten, hoewel het een gasachtige reactie kan veroorzaken. Het bevat vitamine B1, B6, C en K, om nog maar te zwijgen van tonnen fytonutriënten. Dit zijn antioxidanten die de algehele gezondheid van honden en mensen die ze consumeren verbeteren.

Rode kool is ook een veilige keuze voor eigenaren van dons die de vezels-, mangaan-, koper- en kaliumspiegels van hun huisdier willen verhogen. De ASPCA zegt dat wortels een ideale snack zijn voor honden omdat ze rauw kunnen worden gegeten, weinig calorieën bevatten en niet veel gas aanmaken (waarvan hondenbezitters weten dat het een probleem kan zijn, vooral bij sommige groenten). Wortelen leveren vitamine B, C, D, E en K, om nog maar te zwijgen van veel vezels. Bloemkool is veilig in kleine hoeveelheden.

Net als andere kruisbloemige groenten op onze lijst, kan dit leiden tot ongemakkelijk gas. Bloemkool wordt het best licht gestoomd geserveerd en biedt vitamine B, C en K, en omega-3-vetzuren, allemaal geweldig voor het immuunsysteem. Ideaal voor honden die een gezonder gewicht moeten behouden, komkommers verhogen de energie en hebben een laag caloriegehalte. Honden krijgen een infuus van vitamine B1, C en K als ze komkommers eten, om nog maar te zwijgen van kalium, koper, magnesium en biotine, volgens de American Kennel Club.

Veel wortelgroenten zijn geweldig voor een gezonde vacht en spijsvertering bij hoektanden. Bieten voegen vitamine C, vezels, foliumzuur, mangaan en kalium toe aan een maaltijd. Ze kunnen uw hond ook helpen andere voedingsstoffen beter op te nemen. Net als bloemkool kan broccoli gas veroorzaken.

Dit kan een stinkende ervaring voor u zijn en een ongelooflijk ongemakkelijke ervaring voor uw hond. Dat gezegd hebbende, broccoli levert vitamine A, C, E en K, om nog maar te zwijgen van tonnen vezels en bijna geen vet. Zorg ervoor dat je goed hakt, de stengels kunnen vast komen te zitten in de keel van je hond als ze te groot zijn. Spruitjes verhogen de immuniteit (vitamine C) en de gezondheid van de botten (vitamine K).

Bovendien bieden ze antioxidanten die ontstekingen bestrijden. Introduceer langzaam spruitjes in het dieet van uw hond om te zien hoe ze zich aanpassen, aangezien deze ook gas kunnen veroorzaken. Als uw hond voedsel nodig heeft dat rijk is aan vitamine A, B6 en C om zijn immuunsysteem of cardiovasculaire systeem te verbeteren, ga dan voor wat flespompoen. Het bevat weinig calorieën, veel voedingsstoffen (een ideale combinatie) en meestal zacht voor de buik.

Pastinaak is meestal niet de eerste groente waar we aan denken als we overwegen onze hond nieuwe lekkernijen te geven. Maar deze groenten zitten vol foliumzuur (goed voor het zenuwstelsel), kalium en vitamine B6 en C. Als uw hond nierproblemen heeft, overweeg dan om pastinaak aan haar dieet toe te voegen na overleg met uw dierenarts. Smeer groenten niet in kruiden, oliën, sauzen of iets anders waarvan u denkt dat het „beter smaakt” voor uw hond.

Mensen hebben misschien kruiden nodig om een kop broccoli neer te halen, maar honden niet. Zelfs het bakken van groenten in boter of het toevoegen van zout kan de voedingswaarde van een groente verpesten en zelfs schade toebrengen aan uw pup. Een gepureerde groente is super gemakkelijk voor het spijsverteringskanaal van een hond. Vooral als ze worden verzacht met stomen voor het pureren, zullen taaie groenten zoals pompoen, wortel en bloemkool smakelijker zijn voor je pup.

Dit is ook een uitstekende manier om verschillende groenten in één maaltijd te combineren, vooral als je je hond wilt misleiden om paprika's te eten (voor de vitamine C), maar ze geven de voorkeur aan pompoen. Combineer de twee in één gladde schaal. Frambozen zijn vooral goed voor oudere honden omdat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben, die kunnen helpen bij het ouder worden van gewrichten. Hoewel veel merken voor droog hondenvoer maïs gebruiken in hun recepten, biedt maïs zelf niet veel voedingswaarde aan honden.

Honden verteren voedsel anders dan mensen, en het eten van het verkeerde voedsel kan honden leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn en, in extreme gevallen, zelfs de dood. Groenten zijn niet alleen een geweldige bron van hydratatie vanwege hun hoge watergehalte; ze kunnen uw hond ook voorzien van een assortiment vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en fytonutriënten, natuurlijke verbindingen die worden aangetroffen in planten die ziektebestrijdend potentieel hebben. Het is bekend dat pompoen honden helpt die met constipatie omgaan, en het bètacaroteen kan de gezondheid van het gezichtsvermogen verbeteren. Over het algemeen is het het veiligst om uw hond een in de handel verkrijgbaar, volledig hondenvoer van goede kwaliteit te geven.

Het eten van uien kan ervoor zorgen dat de rode bloedcellen van uw hond scheuren en kan ook braken, diarree, maagpijn en misselijkheid veroorzaken. Bovendien, als uw hond stinkende adem heeft, kan kauwen op selderij helpen zijn adem op te frissen door tandplak af te schrapen terwijl ze kauwen en de speekselproductie te stimuleren, zei Robinson. Na verloop van tijd kunt u de hoeveelheid en variëteit verhogen totdat u het optimale niveau vindt voor de specifieke smaak en spijsvertering van uw hond. Zolang u uw hond een compleet en uitgebalanceerd dieet geeft dat geschikt is voor zijn leeftijd (uw dierenarts of dierenartsverpleegkundige kan u hierbij helpen), hebben ze niet echt elke dag extra groenten en fruit nodig.

Maar de lijst met groenten en fruit die honden niet kunnen eten, is eigenlijk best eng, sommige items kunnen ze behoorlijk ziek maken en, als ze niet worden aangepakt, zelfs dodelijk zijn. Hoewel het voedsel van veel mensen volkomen veilig is voor honden, zijn sommige erg ongezond en ronduit gevaarlijk, dus het is van cruciaal belang om te weten welke groenten en fruit honden kunnen eten. Vergiftiging door uien is ernstiger bij Japanse hondenrassen zoals Akitas en Shiba Inus, maar alle honden zijn er erg vatbaar voor. .