Wat mag mijn hond kaas eten?

Mozzarella en kwark bevatten minder vet dan andere soorten kazen, waardoor ze een goede snack zijn voor honden. Zwitserse kaas bevat weinig lactose, wat gemakkelijker is voor het spijsverteringsstelsel van uw huisdier. Cheddar is een gewone huishoudkaas en heeft een relatief laag zoutgehalte, dus het is veilig in kleine doses. Kaas is zelfs vaak een geweldig trainingshulpmiddel, vooral voor puppy's.

Maar moeten honden kaas eten? Hoewel sommige honden kaas kunnen eten en de meeste honden er dol op zijn, kunnen veel honden kaas niet verdragen. Zelfs voor honden die kaas kunnen verdragen, wordt het waarschijnlijk het beste met mate gevoerd. Een magere kwark is een gezonde keuze om Fido te voeren, omdat het in vergelijking met de meeste andere soorten weinig lactose bevat. Het is ook een geweldige bron van eiwitten en calcium.

Als Zwitserse kaas een favoriet is waarbij je holey moley zegt, zul je blij zijn te weten dat het veilig is om je viervoetige vriend te voeren omdat het weinig lactose bevat. Cheddarkaas staat bekend als een van de meest populaire kazen en is een goede optie om te overwegen om uw hond te geven, aangezien het ook een kaas is die weinig lactose bevat. Het soort kaas dat u uw hond geeft, is ook belangrijk om te weten. Oude kazen zoals cheddar, Parmezaanse kaas en Zwitsers bevatten heel weinig lactose.

Mozzarella kaas bevat veel vet, dus als je het aan je hond geeft, zorg er dan voor dat het in kleine hoeveelheden is. Ja, honden kunnen kwark eten. Dit type bevat eigenlijk weinig vet en natrium, dus het is eigenlijk een van de betere opties om uw hond af en toe een traktatie te geven. Als je niet zeker weet of je hond kaas goed kan verteren, probeer hem dan eerst een heel klein stukje kaas te voeren.

In sommige gevallen kan zuivel maagklachten veroorzaken bij honden en sommige zijn zelfs lactose-intolerant, dus als dit het geval is met uw pup, vermijd kaas dan volledig. Bovendien kan het mengen van gelijke delen kwark en gekookte witte rijst uw hond helpen herstellen van een gevoelige maag. Honden kunnen kaas eten, maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u uw pup grote stukken cheddar gaat voeren. Geef ook nooit kaas aan honden met overgewicht of honden met nierproblemen, want kaas heeft een zeer hoog vet-, calorie- en zoutgehalte.

Als uw hond tekenen begint te vertonen dat hij een allergische reactie heeft, stop dan met het voeren van zuivel totdat u kunt bepalen of het echt de kaas was die de reactie veroorzaakte. Zolang uw hond een kwark eet die weinig zout bevat, kan dit een uitstekende, incidentele aanvulling zijn op het dieet van uw hond. Het is het beste om uw dierenarts te raadplegen om erachter te komen of uw hond veilig kaas kan eten en hoeveel een veilige hoeveelheid is op basis van de grootte, het ras en andere gezondheidsfactoren van uw hond. Je kunt kwark mengen met wat gekookte rijst, wat een goede en eenvoudige maaltijd is als je hond al maagklachten heeft.

Hoewel de meeste kaas minder lactose bevat dan sommige andere zuivelproducten zoals volle melk, kunnen honden nog steeds nadelige effecten van kaas hebben als ze zeer lactose-intolerant zijn. Honden kunnen prima zijn na een beetje eten, maar velen kunnen lactose-intolerant zijn en te veel kaas kan gezondheidsproblemen bij honden veroorzaken. Kaas bevat veel vet en het regelmatig voeren van te veel aan uw hond kan gewichtstoename veroorzaken en tot obesitas leiden. Zorg ervoor dat u de kaas serveert op basis van de grootte van uw hond, en vraag uw dierenarts of uw hond kaas aankan in zijn algehele dieet.