Wat moet mijn hond eten?

Het is volkomen acceptabel om uw hond een puur brokdieet te geven. Of je kunt hun dieet mengen met wat gekookt of rauw vlees, vis, groenten en rijst. Veel eigenaren houden ervan om hun honden een rauw vleesdieet te geven, en hoewel dit heel goed bij sommige honden past, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar u op moet letten. Honden zijn, in tegenstelling tot katten, geen strikte carnivoren.

Hoewel vlees het grootste deel van hun dieet uitmaakt, kunnen gedomesticeerde honden ook voedingsstoffen halen uit granen, fruit en groenten. Deze niet-vleesproducten zijn niet alleen vulstoffen, maar kunnen een waardevolle bron van essentiële vitamines, mineralen en vezels zijn. Een goed hondenvoer bevat vlees, groenten, granen en fruit. Het beste hondenvoer bevat hoogwaardige versies van deze ingrediënten die geschikt zijn voor het spijsverteringsstelsel van uw hond.

En een portie gewone witte rijst met wat gekookte kip kan ervoor zorgen dat uw hond zich soms beter voelt als hij maagproblemen heeft. Om een opgeblazen gevoel te voorkomen, wat fataal kan zijn, moeten volwassen honden minstens twee keer per dag worden gevoerd en mogen ze niet onmiddellijk voor of na het eten worden uitgeoefend. Aan de andere kant, als mijn hond een Border Collie van 35 pond was die nooit stil zit, zou ik wat meer voeden. Omdat de groei bijna voltooid is op de leeftijd van 8 tot 10 maanden, kan de gemiddelde puppy op een leeftijd van ongeveer 12 maanden worden overgeschakeld op volwassen hondenvoer.

Qua voeding en verteerbaarheid zijn er simpelweg geen verschillen tussen droog en ingeblikt (nat) hondenvoer. De ideale methode om te bepalen hoeveel calorieën u uw hond moet voeren, is om te bepalen wat het magere gewicht van uw hond moet zijn en voer volgens dat gewicht. Ongeacht het voedingsschema dat u kiest, zorg ervoor dat uw hond niet krachtig kan sporten na het nuttigen van een grote maaltijd, vooral als uw hond zijn voer snel opeet. Uw dierenarts kan inschatten hoeveel calorieën uw hond elke dag nodig heeft op basis van zijn levensstijl en lichaamsconditiescore.

Hoewel de meeste commerciële hondenvoermerken speciaal zijn samengesteld met ten minste de minimale voedingsbehoeften voor honden, is het belangrijk om te onthouden dat niet elke hond precies dezelfde voedingsbehoeften heeft. Honden en puppy's van grote rassen hebben andere voedingsbehoeften dan honden en puppy's van kleine rassen. Zoals hierboven vermeld, kunnen honden complexe koolhydraten gemakkelijker verteren als ze eenmaal gekookt zijn. Droog hondenvoer vereist geen koeling, wat het belangrijkste voordeel is ten opzichte van nat hondenvoer, omdat het ongeveer 90 procent droge stof en 10 procent water bevat.

U kunt ervoor zorgen dat uw hond een gezond, uitgebalanceerd dieet heeft door uw dierenarts te vragen om hondenvoer van hoge kwaliteit voor te stellen. Een van de beste manieren om honden gezond te houden, is door ze de juiste hoeveelheid hondenvoer van hoge kwaliteit te geven. Honden van grote rassen zijn vatbaarder voor musculoskeletale problemen dan kleinere rassen, en daarom hebben ze vaak hondenvoer van grote rassen nodig met verschillende balansen van bepaalde voedingsstoffen om de gezondheid van het bewegingsapparaat te bevorderen, vooral als puppy's.