Welke kaas kunnen honden niet eten?

Kazen met kruiden, knoflook, rozijnen of andere toegevoegde smaken moeten ook worden vermeden. Knoflook en rozijnen zijn enkele van de meest giftige voedingsmiddelen voor honden en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Kaas is zelfs vaak een geweldig trainingshulpmiddel, vooral voor puppy's. Maar moeten honden kaas eten? Hoewel sommige honden kaas kunnen eten en de meeste honden er dol op zijn, kunnen veel honden kaas niet verdragen.

Zelfs voor honden die kaas kunnen verdragen, wordt het waarschijnlijk het beste met mate gevoerd. Zorg ervoor dat je wegblijft van kaas zoals blauwe kaas en Roquefort. Deze kazen hebben niet alleen een hoog vetgehalte, maar als ze super rijp worden, kunnen ze roquefortine produceren, wat mogelijk dodelijk is voor honden om te consumeren. Ja, honden kunnen kwark eten.

Dit type bevat eigenlijk weinig vet en natrium, dus het is eigenlijk een van de betere opties om uw hond af en toe een traktatie te geven. Het is het beste om uw dierenarts te raadplegen om erachter te komen of uw hond veilig kaas kan eten en hoeveel een veilige hoeveelheid is op basis van de grootte, het ras en andere gezondheidsfactoren van uw hond. Knoflook is een van de meest giftige voedingsmiddelen voor een hond, dus kazen die veel knoflook bevatten of zelfs een kleine hoeveelheid bevatten, kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van uw hond. Niet alle honden verteren kaas goed, en hoewel kaas weinig lactose bevat in vergelijking met volle melk, kunnen honden met ernstige gevallen van lactose-intolerantie bijwerkingen op kaas hebben, zelfs in kleine hoeveelheden.

Honden kunnen prima zijn na een beetje eten, maar velen kunnen lactose-intolerant zijn en te veel kaas kan gezondheidsproblemen bij honden veroorzaken. Hoewel kaas een gezonde, eiwitrijke traktatie kan zijn met vitamine A, B-complexvitamines en essentiële vetzuren, kan het een calorische punch bevatten. Kaas kan een geweldige beloningstraktatie zijn of worden gebruikt als een manier om medicijnen binnen te sluipen, zelfs voor honden die kieskeurige eters zijn. Bovendien kan het mengen van gelijke delen kwark en gekookte witte rijst uw hond helpen herstellen van een gevoelige maag.

Honden met overgewicht of obesitas mogen het niet eten omdat het gewichtsverlies moeilijk kan maken en tot andere gezondheidsproblemen kan leiden. Wanneer het met mate wordt gegeven, kan het een geweldige trainingstraktatie met hoge beloning zijn (vooral als er veel afleiding is) en de meeste honden zijn ook dol op de smaak ervan. Geef ook nooit kaas aan honden met overgewicht of honden met nierproblemen, want kaas heeft een zeer hoog vet-, calorie- en zoutgehalte. Zorg ervoor dat u de kaas serveert op basis van de grootte van uw hond, en vraag uw dierenarts of uw hond kaas aankan in zijn algehele dieet.

Voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een kaas met weinig lactose is Zwitserse kaas een goede optie, weinig lactose kaas is gemakkelijker voor uw hond om te verteren.