Wie eet mijn hond aarde?

Honden eten om verschillende redenen vuil. Het verlangen om op aarde te kauwen kan verveling of stress zijn, of het kan gewoon zijn omdat ze iets lekkers rook dat in de modder was gemengd. Maar het kan ook wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem of een gebrek aan goede voeding, zegt de American Kennel Club (AKC). Coger, DVM, legt uit: „Vuileten is een vorm van wat 'pica' wordt genoemd, de inname van non-foodmaterialen.

Er zijn veel oorzaken, waaronder voeding, gedrag en fysiek. Stress of verveling kan ook leiden tot het eten van allerlei dingen, waaronder vuil. Dieettekorten kunnen ervoor zorgen dat honden van elke leeftijd vuil eten om mineralen, zoals natrium, ijzer en calcium uit de grond te halen. Honden die ondervoed zijn, kunnen ook vuil en andere voorwerpen eten vanwege honger en voedingstekorten.

Als uw hond vuil eet, kan het zijn dat zijn lichaam essentiële voedingsstoffen mist. Het belangrijkste dat we voor onze honden kunnen doen, is ze voedsel geven dat hun lichaam en geest in staat stelt te bloeien. Honden kunnen ook hun toevlucht nemen tot het eten van vuil als ze ondervoed en honger hebben. Voor hen vult het vuil zich en helpt het bij het leveren van enkele van de mineralen die ze missen.

De aandoening kan het gevolg zijn van een paar dingen bij honden, zoals haakwormen, teken, vlooien, kanker, immuungemedieerde ziekten, of bloedingsstoornissen. Ze kunnen de best onderbouwde aanbeveling doen met betrekking tot welke voedingsstoffen uw hond nodig heeft in zijn dagelijkse maaltijden. Als het te moeilijk is om uw hond aan de lijn te laten lopen, of als uw hond snel vuil of andere voorwerpen eet, probeer dan uw hond een mandmuilkorf te laten dragen. Deze honden kunnen baat hebben bij het hebben van een „veilige ruimte in huis om zich terug te trekken waar ze zich op hun gemak voelen.

Immuungemedieerde ziekten en bloedingsstoornissen zijn zeer zeldzaam, maar kunnen ook bloedarmoede veroorzaken bij een hond van elke leeftijd. Het probleem met zelfgemaakt hondenvoer is echter dat het sporen van vitaminetekorten of mineraaltekorten kan hebben. Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat honden vuil eten en om ze te beschermen tegen parasieten die uit de grond kunnen komen. Zelfs als u vaststelt dat er iets mis is, kunt u actie ondernemen en uw hond op een gezonder pad zetten.

Ouders van gezelschapsdieren moeten de hond echter door een dierenarts laten onderzoeken als de hond „herhaaldelijk braakt of kokhalst zonder iets ter sprake te brengen, diarree heeft, zich ongemakkelijk lijkt te voelen of lusteloos is. U kunt ook begeleide wandelingen maken met uw hond, zodat u hem kunt stoppen als u merkt dat hij vuil eet. Soms kunnen honden zich vervelen als ze niet genoeg bewegen of voldoende mentale stimulatie hebben, vooral hondenrassen die veel energie hebben. Het komt vrij vaak voor dat haakwormen een probleem zijn voor puppy's, omdat ze de parasiet uit de moedermelk kunnen oplopen tijdens het geven van borstvoeding, maar honden op elke leeftijd kunnen ze ontwikkelen.

Alle honden zijn vatbaar voor vlooien en teken, dit zijn bloedzuigende parasieten die ernstige bloedarmoede kunnen veroorzaken.