Wat eet mijn hond gras?

Knabbelen aan gras dat direct beschikbaar is, helpt de uren te vullen. Honden hunkeren naar menselijke interactie en kunnen proberen de aandacht van hun baasjes te trekken door ongepaste acties zoals het eten van gras als ze zich verwaarloosd voelen. Bovendien eten angstige honden gras als comfortmechanisme, net zoals nerveuze mensen op hun vingernagels kauwen. Veel mensen geloven dat wanneer honden gras eten, ze zichzelf proberen te laten overgeven.

Ze denken dat het een instinctief gedrag is dat een hond zich bezighoudt om zich te ontdoen van iets dat ze niet hadden moeten eten. En sommigen denken dat het een aanwijzing is dat hun hond maagklachten of darmproblemen heeft. Sommige wetenschappers speculeren dat het eten van gras een instinctief gedrag is voor honden dat is voortgekomen uit hun wolvenvoorouders. Uit onderzoek bij wolven weten we dat 2-10% van hun maaginhoud plantaardig materiaal kan bevatten.

Wilde honden (uit de Canidae-familie, waaronder wolven, jakhalzen, vossen en coyotes) zijn ook waargenomen om gras te eten. Een simpele verklaring waarom honden gras eten, is instinct. Het is een natuurlijk instinct - om te jagen en op zoek te gaan naar voedsel - zoals de voorouders van je beste hond vroeger deden. In het verleden overleefden honden door gras en andere planten, vlees en botten en voedselresten te eten die rond groepen mensen te vinden waren.

Gras eten is een normaal gedrag voor honden. Het is onwaarschijnlijk dat ze er veel voeding van krijgen, maar voor een verder gezonde hond die regelmatig wordt ontwormd, is het onwaarschijnlijk dat het eten van gras zo nu en dan iets is om je zorgen over te maken. Honden mogen echter nooit gras eten dat is behandeld met meststoffen, herbiciden of pesticiden. Er bestaat ook een risico dat slakken of slakken die over het gras zijn gereisd uw hond kunnen infecteren met longworm.

Als uw hond overmatig gras eet, regelmatig ziek is of tekenen van andere gezondheidsproblemen vertoont, moet u altijd met uw dierenarts praten, Lees meer over longworm. Het eten van gras is normaal hondengedrag. Wilde honden zoals wolven en coyotes doen het ook. Ouders van gezelschapsdieren moeten er zeker van zijn dat het gras dat hun hond eet geen pesticiden bevat, die honden kunnen vergiftigen.

De neiging van honden om te kauwen kan ook een rol spelen - er is geen definitief bewijs, maar honden kunnen gras eten om dezelfde redenen waarom mensen van kauwgom houden. Er is geen eenduidig antwoord op waarom honden gras eten, maar sommige experts zijn van mening dat honden misschien hunkeren naar een voedingscomponent zoals vezels. Door de onderstaande secties te lezen, kunt u uzelf een beter begrip geven van dit hondengedrag en bepalen of er al dan niet een onderliggend probleem is waar u op moet letten bij uw hond. Het eten van gras kan er ook voor zorgen dat honden darmparasieten binnenkrijgen, bijvoorbeeld rondwormen en haakwormen, die achterblijven van uitwerpselen van dieren.

Als uw hond maagklachten heeft, kunt u ook proberen hem mild voedsel te geven, zoals kip zonder been, zonder vel en rijst. U kunt fitnessdoelen instellen en ervoor zorgen dat uw hond in vorm blijft met een GPS-tracker %26 activiteitenmonitor voor honden. Het eten van gras kan slecht zijn voor honden als er herbiciden, meststoffen, pesticiden of andere schadelijke chemicaliën op het gras zitten. Wat de echte reden ook is (en het kan verschillen van hond tot hond of een combinatie van al het bovenstaande), u kunt er zeker van zijn dat het eten van gras een veelvoorkomend gedrag is voor een normale, gezonde hond.

Natuurlijk kan uw hond ook gewoon genieten van de smaak en textuur van geurig, nat gras in zijn mond, vooral wanneer er voor het eerst nieuw gras opduikt in de lente, of wanneer uw hond dorst heeft. Veel hondenouders hebben dezelfde vraag in gedachten: waarom eten honden gras - en willen weten wat het betekent voor hun hondenvriend. Dit zou geen probleem moeten zijn voor honden die een uitgebalanceerd dieet krijgen, dus overweeg om uw dierenarts te vragen om van hondenvoer te wisselen als uw hond herhaaldelijk gras eet. Uit een onderzoek onder 1.500 hondenbezitters bleek dat bijna 70% zei dat hun honden elke dag of minstens één keer per week planten aten.