Wat mag mijn hond wel en niet eten?

Snoep, kauwgom, tandpasta, gebak en sommige dieetvoeding worden gezoet met xylitol. Het kan ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel van uw hond daalt en kan ook leverfalen veroorzaken. Vroege symptomen zijn onder meer braken, lethargie en coördinatieproblemen. Uiteindelijk kan uw hond epileptische aanvallen krijgen.

Leverfalen kan binnen enkele dagen optreden. Druiven en rozijnenHoewel de giftige stof in druiven en rozijnen onbekend is, kunnen deze vruchten nierfalen veroorzaken. Totdat er meer informatie bekend is over de giftige stof, is het het beste om geen druiven en rozijnen aan honden te voeren. Tegenwoordig consumeren de meeste honden koolhydraten (koolhydraten) via graan dat aan brokjes wordt toegevoegd, zoals tarwe, rijst, haver, maïs, gerst, gierst, havermout en quinoa.

De American Kennel Club (AKC) bevestigt dat deze allemaal veilig zijn voor honden om te eten, hoewel er recent debat is geweest over de waarde van graanvrije diëten voor honden. Als ze worden geconsumeerd, kunnen zelfs kleine hoeveelheden van deze items dodelijk zijn, dus handel altijd onmiddellijk en breng uw hond naar de dierenartsen. Avocado-planten bevatten een stof genaamd Persin die in de bladeren, vruchten en zaden zit en bij honden braken en diarree kan veroorzaken. Er is duidelijk een onderscheid tussen voedsel dat uw hond kan eten en voedsel dat uw hond zou moeten eten - net zoals een mens een hele cheesecake in één keer kan eten, zouden ze dat waarschijnlijk niet moeten doen.

De uienfamilie, of het nu droog, rauw of gekookt is, is bijzonder giftig voor honden en kan gastro-intestinale irritatie en schade aan rode bloedcellen. Zorg ervoor dat uw hond zijn poten niet op de harige buitenkant van de schaal krijgt, die in de keel kan blijven steken. Houd er rekening mee dat honden geen walnoten of pistachenoten kunnen eten omdat ze een schimmel kunnen dragen die aflatoxine produceert. Hoe verleidelijke chocolade ook voor mensen en honden is, chocolade is een ander giftig voedsel voor honden.

En als die kauwgom of snoep is gezoet met xylitol, kan dit ernstige problemen voor uw hond veroorzaken. Als uw hond het kan verteren, kunnen de actieve bacteriën in yoghurt het spijsverteringsstelsel helpen versterken met probiotica. Soms aangeboden als een waardevolle beloning bij hondentrainingsactiviteiten, kunnen honden de meeste soorten kaas consumeren. Honden kunnen perziken eten uit de sectie verse producten zodra de put is verwijderd, maar vermijd ingeblikte opties omdat ze de neiging hebben om in suikerhoudende siroop te komen.

Rauwe of onvoldoende verhitte zalm bevat echter parasieten die honden erg ziek kunnen maken en braken, diarree, uitdroging en, in extreme gevallen, zelfs de dood kunnen veroorzaken. Het voeren van kleine hoeveelheden honing aan honden kan helpen bij allergieën omdat het kleine hoeveelheden stuifmeel in hun systemen introduceert, waardoor immuniteit tegen allergenen in uw omgeving wordt opgebouwd. Vanwege het hoge suiker- en vezelgehalte kan het regelmatig voeren van deze tropische vrucht aan uw hond leiden tot maagklachten of diarree, dus wees waakzaam over de hoeveelheid mango die u verstrekt. Zorg ervoor dat u pinda's met mate geeft, want u wilt niet dat uw hond te veel vet opneemt, wat kan leiden tot pancreasproblemen.

De meeste soorten erwten kunnen aan uw pup worden gevoerd - wat betreft de peulen, de vuistregel is dat als mensen de peul kunnen eten, honden dat ook kunnen.