Welk soort fruit is veilig voor honden om te eten?

Voor de meeste honden, ja, fruit past bij de rekening. Bepaalde soorten fruit, zoals bananen, appels, aardbeien en bosbessen, kunnen honden een gezonde afwisseling in hun dieet geven en werken als een weldadige traktatie. In tegenstelling tot veel verwerkte lekkernijen, heeft fruit voordelen. PerzikenJa, perziken zijn veilig voor honden om te eten.

Kleine hoeveelheden versneden verse of bevroren perziken zijn een geweldige bron van vezels en vitamine A, en kunnen zelfs helpen bij het bestrijden van infecties, maar net als kersen bevat de put cyanide. Zolang je eerst helemaal rond de put snijdt, kunnen verse perziken een geweldige zomerse traktatie zijn. Sla perziken in blik over, omdat ze meestal grote hoeveelheden suikerhoudende siropen bevatten. Aardbeien zijn een goede bron van vitamine C, kalium, vezels en antioxidanten.

Aardbeien kunnen ook helpen het immuunsysteem te versterken. Ze moeten in kleine stukjes worden gesneden om verstikking te voorkomen, en kunnen worden gepureerd of gepureerd voor kleinere honden. Een beetje fruit hier en daar is een zoete traktatie voor uw pup, en sommige vruchten zijn eigenlijk gunstig voor het dieet van uw hond. Maar matiging is de sleutel omdat de meeste vruchten veel suiker bevatten, zegt Shawna Garner, DVM, US, S.

Hoofddierenarts bij FirstVet, een on-demand video-consultatieplatform. Ongeveer een eetlepel fruit of groenten per dag zou voldoende moeten zijn voor een middelgrote hond. Uw hond kan ook „bone appétit” zeggen (zie wat we daar deden?) tot kleine hoeveelheden aardbeien, watermeloen, peren en ananas. Weeth voegt eraan toe dat bevroren vruchtensapblokjes of appelmoesbekers leuke zomerse lekkernijen kunnen zijn voor je pup, zolang ze maar in beperkte porties worden uitgedeeld.

Interesse in het zelf maken van snacks voor je hond? Bekijk deze zelfgemaakte hondensnoepjes waar je huisdier dol op zal zijn. Tijdens vakanties moet u bijzonder alert zijn. Denk bijvoorbeeld aan al het Thanksgiving-voedsel dat gekookte uien bevat en een gevaar kan vormen voor uw huisdier. Als je net als veel ouders van huisdieren bent, heb je je misschien op een gegeven moment afgevraagd welk fruit honden kunnen eten.

Misschien liet je per ongeluk een stuk banaan op de grond vallen of snackte je op appelschijfjes en voelde je je in de verleiding om toe te geven aan smekende puppyogen. Kan de veiligheid van honden fruit eten? Het gelukkige antwoord is dat ja, er zijn een handvol vruchten die prima zijn om in kleine hoeveelheden aan uw hond te serveren. Om te ontdekken welk fruit honden kunnen eten en een paar vruchten die honden niet mogen eten, hebben we contact opgenomen met twee dierenartsen. Hier is hun advies wat goed is, hoe u dit goedgekeurde verse fruit kunt bereiden en hoeveel u van elk uw hond moet geven.

Hoewel bekend is dat slechts 50-100 van de 50.000 soorten paddenstoelen wereldwijd giftig zijn, kunnen degenen die giftig zijn uw hond echt pijn doen of zelfs tot de dood leiden. Het is belangrijk om eerst de schil en zaden te verwijderen, omdat ze darmblokkade kunnen veroorzaken, maar watermeloenvlees is verder veilig voor honden. SpinazieJa, honden kunnen spinazie eten, maar het is niet een van de beste groenten die je met je pup wilt delen. Vergiftiging door uien is ernstiger bij Japanse hondenrassen zoals Akitas en Shiba Inus, maar alle honden zijn er erg vatbaar voor.

Als u uw hond fruit geeft naast andere hondensnoepjes, zorg er dan voor dat u de hoeveelheid gegeven snoepjes aanpast zodat u deze aanbeveling van 10% niet overschrijdt. Zelfs honden met „magen van staal” kunnen GI-klachten krijgen, zoals braken en diarree als ze te veel fruit krijgen vanwege het hoge vezelgehalte. Bovendien kunnen in de winkel gekochte gedroogde vruchten chemische verbindingen bevatten die mogelijk giftig zijn voor honden. Ze bevatten echter ook relatief veel suiker en moeten daarom met mate worden gevoerd, vooral bij honden met overgewicht en honden met diabetes.

Het eten van uien kan ervoor zorgen dat de rode bloedcellen van uw hond scheuren en kan ook braken, diarree, maagpijn en misselijkheid veroorzaken. Dus voordat je toegeeft aan die lieve puppyhondenogen wanneer je harige vriend smeekt om een voorproefje van je maaltijd, moet je ervoor zorgen dat je weet welke groenten en fruit honden kunnen eten.