Wat moet je een hond geven die gras eet?

Probeer een frisbee te gooien of een ander interactief spel met ze te spelen, of koop een stevig kauwspeeltje voor ze om ze bezig te houden. Als het pica-gedrag van uw hond wordt veroorzaakt door een voedingstekort, kan het overschakelen op een beter hondenvoer, vooral een vezelrijke variëteit, het probleem helpen verlichten. Dierenartsen zullen je vertellen dat ze deze vraag de hele dag beantwoorden, elke dag, wat betekent dat veel honden gras eten. Het eten van „vreemde non-foodproducten” (zoals gras) staat technisch bekend als pica en kan worden geassocieerd met een dieet met een tekort aan voedingsstoffen, vitamines of mineralen.

Maar honden met een uitgebalanceerd, commercieel dieet mogen geen voedingstekort hebben, dus waarom eten ze gras?. Honden eten dus soms gras om zich te ontdoen van gifstoffen in hun maag. Als uw hond gras eet omdat hij zich niet lekker voelt, ziet u vaak andere tekenen van ziekte. Veel honden hebben een aandoening die bekend staat als pica, wat betekent dat ze dingen eten die geen voedsel zijn, waaronder vuil, uitwerpselen, speelgoed en gras.

De meeste experts zijn het er echter over eens dat het eten van gras normaal hondengedrag is en dat dit type pica meestal niet te veel of geen problemen veroorzaakt. Als uw hond veel gras eet, wilt u misschien eens kijken naar zijn dieet. Het kan een teken zijn dat hij niet genoeg vezels binnenkrijgt en als gevolg daarvan ruwvoer zoekt om te eten. Net als mensen hebben honden vezels nodig om hun voedsel te verteren en regelmatig ontlasting te geven.

De eerste stap is het introduceren van meer vezels in het dieet van uw hond. Er wordt gespeculeerd dat honden gras eten om braaksel op te wekken van overgebleven maagzuur uit hun maag. Honden hebben de neiging om te denken dat het gras hen vezels zal geven om te helpen bij indigestie. Gras heeft echter weinig tot geen voedingswaarde om toe te voegen aan het dieet van uw hond.

Voeg meer vezels toe aan het dieet van uw hond door hem de hele dag gestoomde broccoli, wortels of snijbonen te geven. Deze gezonde snacks helpen bij het toevoegen van meer vezels aan het dieet van uw hond, egaliseren de indigestie en geven uw hond een caloriearme snack in vergelijking met andere hondensnoepjes. Een andere stap die u kunt nemen om uw hond te helpen stoppen met gras, is door nieuw hondenvoer te introduceren. We kunnen de gedachten van onze honden niet lezen, maar het is niet moeilijk te geloven dat het zich misschien verveelt van zijn brokjes en dingen een beetje wil veranderen.

Daarnaast kan Pica ook het gevolg zijn van een tekort aan voedingsstoffen of honger. De introductie van premium hondenvoer van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat uw hond alle vitamines en mineralen krijgt die hij nodig heeft om gezond en sterk te blijven. Houd er rekening mee dat de meeste honden gevoelige spijsverteringskanalen hebben en dat het wisselen van voer van uw hond een langzaam proces zou moeten zijn. Begin met het vervangen van slechts een kwart kopje door het goede spul en bouw week na week tot een volledige overgang is gemaakt.

Dit voorkomt dat de verandering van het dieet van uw hond zijn maag van streek maakt. Als je al premium hondenvoer gebruikt, probeer dan je hond meer kauwstokken of botten te geven om zichzelf te vermaken. Gooi wat speelgoed en botten naar buiten, dus als uw hond zich verveelt, kan hij op een lekker bot kauwen in plaats van op het gras. De laatste stap die je kunt zetten is een betere training.

Oude gewoonten zijn moeilijk te doorbreken, dus als je een jonge pup hebt die gras eet, laat het ze dan weten met een eenvoudig commando zoals 'Nee' of 'Laat het achter'. Deze commando's kunnen ook worden gebruikt aan de eettafel en andere plaatsen in huis, zodat uw hond volledig begrijpt wanneer het niet ok is om ergens op te eten of te kauwen. Veel hondenbezitters hebben dit in actie gezien nadat hun hond plotseling gras eet als een gek, braakt en dan plotseling gelukkiger en energieker lijkt. Door de onderstaande secties te lezen, kunt u uzelf een beter begrip geven van dit hondengedrag en bepalen of er al dan niet een onderliggend probleem is waar u op moet letten bij uw hond.

Hoewel veel dierenartsen het eten van gras door honden als een normaal gedrag beschouwen, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw hond stopt met het eten van gras. Hoewel dit minder waarschijnlijk het geval is als uw hond een hoogwaardig, uitgebalanceerd dieet volgt, kan het regelmatig eten van gras een teken zijn van een vitamine- of mineralentekort. Heel vaak gebeurt dit bij honden die niet genoeg beweging krijgen, vooral jonge honden en puppy's die een overvloed aan opgekropte energie hebben om te verbranden. Vlooien zijn een veel voorkomende ergernis voor veel hondenbezitters, maar dit kleine ongedierte kan een veel groter probleem zijn wanneer een hond allergisch kan zijn voor vlooien.

Hoewel het gras zelf misschien niet schadelijk is, kunnen de herbiciden en pesticiden die erop worden gespoten giftig zijn voor uw hond. Honden in het wild brachten hun dieet in evenwicht door te eten waar ze op jaagden, alles waar ze op jaagden, inclusief vlees, botten, inwendige organen en maaginhoud van hun prooi. Instinct is een vrij logisch antwoord op „Waarom eten honden gras? Een veel minder begrijpelijke voedingsgewoonte daarentegen is waarom honden graag hun eigen poep eten. Dus waarom eten honden gras? Krijgt uw hond niet genoeg voer? Zou hij ziek kunnen zijn? Of is het een andere puzzel die voortkomt uit raar maar normaal hondengedrag, zoals „Waar komen die hondenzoomies vandaan? en „Waarom jagen honden op hun staart? Het blijkt dat verschillende honden om verschillende redenen gras eten.

Terwijl sommige honden gras eten vanwege voedingsbehoeften, kauwen anderen gras uit verveling, dus probeer uw hond iets anders te geven om zich op te concentreren, zoals een volledig natuurlijke kauwstok of een nylon kauwspeeltje. .