Wie eet mijn hond gras?

Verveeld, gestrest of overstuur Sommige dierenartsen geloven dat honden gras eten omdat ze zich vervelen, gestrest, angstig, of boos over iets. Sommige honden eten eerder gras als ze denken dat ze alleen in de achtertuin zijn, wat bijdraagt aan het idee dat ze ongelukkig zijn als ze dat doen. Als uw hond veel gras eet, wilt u misschien eens kijken naar zijn dieet. Het kan een teken zijn dat hij niet genoeg vezels binnenkrijgt en als gevolg daarvan ruwvoer zoekt om te eten.

Net als mensen hebben honden vezels nodig om hun voedsel te verteren en regelmatig ontlasting te geven. Gras eten is een normaal gedrag voor honden. Het is onwaarschijnlijk dat ze er veel voeding van krijgen, maar voor een verder gezonde hond die regelmatig wordt ontwormd, is het onwaarschijnlijk dat het eten van gras zo nu en dan iets is om je zorgen over te maken. Honden mogen echter nooit gras eten dat is behandeld met meststoffen, herbiciden of pesticiden.

Er bestaat ook een risico dat slakken of slakken die over het gras zijn gereisd uw hond kunnen infecteren met longworm. Als uw hond overmatig gras eet, regelmatig ziek is of tekenen van andere gezondheidsproblemen vertoont, moet u altijd met uw dierenarts praten, Lees meer over longworm. Het eten van gras is normaal hondengedrag. Wilde honden zoals wolven en coyotes doen het ook.

Een simpele verklaring waarom honden gras eten, is instinct. Het is een natuurlijk instinct - om te jagen en op zoek te gaan naar voedsel - zoals de voorouders van je beste hond vroeger deden. In het verleden overleefden honden door gras en andere planten, vlees en botten en voedselresten te eten die rond groepen mensen te vinden waren. Veel hondenbezitters hebben dit in actie gezien nadat hun hond plotseling gras eet als een gek, braakt en dan plotseling gelukkiger en energieker lijkt.

U kunt fitnessdoelen instellen en ervoor zorgen dat uw hond in vorm blijft met een GPS-tracker %26 activiteitenmonitor voor honden. Veel hondenouders hebben dezelfde vraag in gedachten: waarom eten honden gras - en willen weten wat het betekent voor hun hondenvriend. Het eten van gras kan slecht zijn voor honden als er herbiciden, meststoffen, pesticiden of andere schadelijke chemicaliën op het gras zitten. Honden zijn alleseters, dus het eten van zowel planten als vlees is voor hen van nature; en het zijn niet alleen honden die ook gras eten, omdat graseten ook bij wilde honden is waargenomen.

Dus, aan het eind van de dag, een belangrijkere vraag om te beantwoorden dan „Waarom eten honden gras? is „Hoe voorkom ik dat mijn hond gras eet? Als uw hond regelmatig gras probeert te eten, vraag dan hulp van uw dierenarts om erachter te komen wat er achter het gedrag zit en hoe u er een einde aan kunt maken. Uit een kleinschalig onderzoek onder 49 hondenbezitters van wie de honden regelmatig toegang hadden tot gras en andere planten, bleek dat 79% van de honden ooit planten had gegeten. In de loop van de tijd zijn honden geëvolueerd tot alleseters - zoals wij mensen - wat kan verklaren waarom ze nog steeds honger hebben naar gras. Hoewel dit minder waarschijnlijk het geval is als uw hond een hoogwaardig, uitgebalanceerd dieet volgt, kan het regelmatig eten van gras een teken zijn van een vitamine- of mineralentekort.

Instinct is een vrij logisch antwoord op „Waarom eten honden gras? Een veel minder begrijpelijke voedingsgewoonte daarentegen is waarom honden graag hun eigen poep eten. Hun aasetende karakter stelde honden ook in staat om te overleven en te gedijen zolang ze dat door de geschiedenis heen hebben gedaan. De neiging van honden om te kauwen kan ook een rol spelen - er is geen definitief bewijs, maar honden kunnen gras eten om dezelfde redenen waarom mensen van kauwgom houden. Als u een plotselinge verandering ziet in de hoeveelheid gras die uw hond eet, of als uw hond regelmatig een grote hoeveelheid gras eet en braken opwekt, moet u uw dierenarts raadplegen, zegt Berger.