Wat eet mijn hond hout?

Van kinderziektes, verveling tot gedragsproblemen, honden eten om verschillende redenen hout. Honden zijn kieskeurige eters en kauwen op bijna alles wat ze tegenkomen. Maar als Fido wegknabbelt aan je gewaardeerde meubels, heb je misschien gemakkelijk geen geduld meer. Honden kauwen op hout omdat ze graag op dingen kauwen.

Daarom zie je honden spelen met kauwspeelgoed, en waarom kauwbotten en snoepjes zo populair zijn bij honden. Hoewel het vrij gebruikelijk is dat een hond op hout kauwt (vooral als je stokken of kleine boomstammen gebruikt om ernaar te gooien als je apporteren speelt), zal je hond je bedanken als je hem helpt het hout af te leggen. Pica is de gevaarlijkste reden waarom een hond hout eet. Het is een voedingstekort waardoor honden allerlei voorwerpen kunnen eten, waaronder hout, rotsen en vuil.

Zoals je kunt zien, kauwen honden om vele redenen, waaronder het verlichten van de angst voor verveling en alleen gelaten worden, tandjes krijgen en gewoon natuurlijke nieuwsgierigheid. Er is echter nog een reden waarom sommige honden kauwen en hout eten, het wordt pica genoemd. De mijne eet het waarschijnlijk alleen om de angst voor verveling om alleen gelaten te worden te verlichten. Ik kan zien dat dit het geval is, want wanneer ik haar te lang met rust laat, kom ik altijd terug op gebroken of afgebroken hout.

Zeer kleine stukjes hout kunnen worden ingeslikt en in hun keel worden geklemd en hun ademhaling belemmeren. Droge huid en haar en zachte of broze nagels. Het probleem met het eten van hout door uw hond is tweeledig. Als ze de hele dag vastzitten in huis of de achtertuin, kan dit hen stress bezorgen en kan het de onderliggende reden zijn waarom ze hout eten.

Maar hoe zit het met houten tafelpoten of plinten? Het kan gewoon zijn dat uw hond de enige beschikbare voorwerpen gebruikt. Een gestreste of verveelde hond heeft een uitlaat nodig en de plinten zijn daar op mondhoogte. Textuur kan ook een rol spelen. Plastic en hout zijn stevig, maar hebben waarschijnlijk genoeg voor een bevredigende chomp.

Destructief kauwen, zoals rond raam- of deurkozijnen, kan echter een teken zijn van verlatingsangst. Er is geen verantwoording voor smaak, zoals het gezegde luidt. De eerste reden waarom uw hond graag op stokjes kauwt, is omdat hij gewoon houdt van de manier waarop het smaakt en voelt in zijn mond. Kauwbomen kunnen de tanden van uw hond beschadigen, en kleine houtsplinters kunnen losraken en vast komen te zitten in de mond en slokdarm van uw hond.

Niet alle dierenartsen zullen dit echter aanbevelen, en het hangt volledig af van uw hond en wat ze precies hebben gegeten. Hoewel dit voor sommige vreemde voorwerpen kan werken, kunnen items die gekarteld of puntig zijn meer schade veroorzaken die terugkomt als de hond braakt. Als uw hond niet ziek of verveeld lijkt te zijn, heeft uw hond misschien gewoon negatieve gewoonten ontwikkeld. Dus, hoe voorkom je in hemelsnaam dat je hond bomen eet en stokken eet? Houd zo goed mogelijk toezicht op de buitentijd.

Voedingsgebrek is dringender dan aandacht nodig, maar beide kunnen ernstige schade toebrengen aan een hond. Hoewel het kauwen van honden volledig natuurlijk is, kan het een gevaarlijke gewoonte worden als uw hond het daadwerkelijk in zijn spijsverteringskanaal binnenkrijgt. Wat de voorkeur van uw hond ook is voor hout, een hond die hout eet of kauwt, kan een teken zijn van onderliggende gezondheids- en gedragsproblemen. Als uw hond echter blijft kauwen of tekenen vertoont dat het eten van hout een medisch probleem heeft veroorzaakt, is het een goed idee om uw hond te laten controleren door de dierenarts.

Als je merkt dat je hond naar de bomen gaat, gebruik dan acties zoals verbaal uitschelden of een onaangenaam geluid maken (zoals het schudden van een blikje gevuld met munten of kleine steentjes), of je kunt je hond het commando 'laat het' leren, om het gedrag te ontmoedigen. Naast deze stappen kunt u uw hond ook trainen om op geschikte dingen te kauwen, zoals zijn hondenspeelgoed. Het kan zijn dat u meer tijd moet besteden aan het spelen van uw hond, of het kan zijn dat u moet veranderen wat uw hond eet. Ga naar buiten in je tuin of waar je hond ook mag ronddwalen en pak alle stokken, boomstammen en andere stukken hout op die je kunt vinden.