Wat eet mijn hond stenen?

Steeneten kan het gevolg zijn van een medisch, gedrags- of psychologisch probleem. Wanneer een hond herhaaldelijk obsessief niet-eetbare voorwerpen eet, kan dit te wijten zijn aan pica, een eetstoornis die meestal ontstaat door een voedingstekort in hun dieet. De meeste honden voelen zich aangetrokken tot rotsen omdat ze de textuur en het gevoel ervan in hun mond gewoon leuk vinden. Hoewel relatief zeldzaam, is rotsetend gedrag goed gedocumenteerd, als het slecht wordt begrepen.

Honden die stenen en andere non-foodartikelen eten, zouden pica vertonen - een aandoening die is gedocumenteerd bij verschillende rassen, leeftijden en beide geslachten. Enkele van de gastro-intestinale problemen waardoor uw hond stenen kan eten, zijn inflammatoire darmaandoeningen (IBD), maagtumor, haakwormen en een onevenwichtig dieet. Wanneer uw hond een gastro-intestinaal probleem heeft, kan het zijn hersenen misleiden door te geloven dat hij honger heeft en hij kan alles eten wat hij kan zien, zoals rotsen. Een darmbloeding kan ook een oorzaak zijn van het eten van stenen als gevolg van bloedarmoede.

Honden zijn raar en ze eten rare dingen. Als een rots ergens langs het maagdarmkanaal van de hond vast komt te zitten, kan dit mogelijk een zogenaamde hondenblokkering veroorzaken, waardoor vaak kostbare operaties en mogelijk langdurige hersteltijden nodig zijn. Uw hond aan de lijn laten is een geweldige manier om uw hond tijdens wandelingen rond rotsen te begeleiden, en zachte commando's en sleepboten aan de lijn helpen hun aandacht af te leiden. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat dit gedrag een teken kan zijn van een medisch probleem dat uw hond treft.

Nu zullen niet alle honden doorgaan met het slikken ervan, maar zoals uitgelegd, genieten veel honden van het gevoel dat de rotsen tegen hun tanden knarsen en dus pakken ze een rots om op te kauwen wanneer ze maar kunnen. In plaats daarvan, misschien kun je enkele van de tips proberen die in het artikel worden beschreven - geef je hond beter speelgoed om mee te spelen, zorg ervoor dat ze voldoende stimulatie krijgt en probeer haar goede hondenkauwtjes te geven waarop ze kan kauwen in plaats van stenen. Vermijd gewoon iets uit de mond van uw hond te pakken - dit vergroot niet alleen de kans dat uw hondenbron dingen in de toekomst bewaakt, het kan ook de kans vergroten dat het eten van stenen een leuk spel wordt. De eerste stap is echt het verwijderen van alle rotsen en grind waar uw hond in kan komen, ook in uw bloembedden, oprit en andere plaatsen waar uw hond naartoe gaat.

Honden die stenen eten, kunnen een onderliggend medisch probleem hebben, zoals Pica, wat gebeurt als uw hond lage niveaus van rode bloedcellen (RBC) en ijzer in het bloed heeft. En als een hond zich constant verveelt, wat betekent dat zijn omgeving niet veel mentale stimulatie biedt, kan hij dingen binnenkrijgen die zijn interesse meer wekken dan een hond die zich gewoon op willekeurige momenten verveelt. Soms kan een hond of puppy zich aangetrokken voelen tot een groep rotsen omdat ze een bepaalde geur oppikken zoals de geur van een ander dier. Afhankelijk van de grootte van de rots, zullen de meeste dierenartsen hondenbezitters waarschijnlijk adviseren om hun honden in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat de rots passeert.

Algemene angst en compulsieve stoornis (zoals OCS) kunnen snel ernstig worden, waardoor een hond obsessief gedrag vertoont, zoals draaien, staart achtervolgen, likken of zelfs veel vreemde dingen consumeren, zoals kiezels en rotsen. Het is niet aan te raden om een hond stenen te laten overgeven, omdat hij hierdoor kan stikken of zijn keel kan verwonden. Als een hond op rotsen kauwt, kan dit veel gebitsproblemen veroorzaken, waaronder gebroken tanden en wonden in de mond.