Welke vruchten kunnen honden niet eten?

DruivenNee, honden mogen nooit druiven eten. Druiven en rozijnen (gedroogde druiven) zijn zeer giftig gebleken voor honden, ongeacht het ras, geslacht of leeftijd van de hond. Druiven zijn zelfs zo giftig dat ze kunnen leiden tot acuut plotseling nierfalen. Houd altijd rekening met deze gevaarlijke vrucht voor honden.

De eerste op onze lijst moeten druiven en rozijnen zijn. Deze kleine vrucht komt zo vaak voor in onze huizen en lijkt misschien een onschadelijke zoete traktatie, maar een kleine hoeveelheid kan vrij snel onomkeerbare nierschade en -falen veroorzaken, afhankelijk van de grootte van de hond die ze binnenkrijgt. Als uw hond wat eet, of uw verdachte heeft dat gedaan, neem dan onmiddellijk contact op met de dierenarts. Er is enige discussie over avocado's, maar als algemene regel is het het beste om geen enkel deel van deze vrucht aan uw hond (of vele andere dieren of vogels) te geven.

Avocado's bevatten een toxine genaamd Persin in hoeveelheden die onschadelijk zijn voor ons, maar kunnen ademhalingsproblemen, ziekte en diarree veroorzaken bij uw huisdier. Hoe verleidelijk het ook is om uw hond een appelkern te gooien, de pitten, zaden en stenen van vele vruchten. Bevat cyanide en kan zeer schadelijk zijn voor uw hond en zelfs dodelijk zijn. Met name fruit zoals appels, kersen, pruimen, perziken enz.

Hoewel de gewone paddenstoelen die je gebruikt bij het koken oké moeten zijn, kunnen wilde paddenstoelen erg giftig zijn en een van die dingen waar honden naar foerageren tijdens het wandelen. De symptomen variëren afhankelijk van de paddenstoel, maar omvatten diarree, braken en rusteloosheid. Als u vermoedt dat uw hond wilde paddenstoelen heeft gegeten, breng ze dan naar de dierenartsen. Honden verteren noten niet op dezelfde manier als mensen en verschillende soorten zijn giftig voor hen, vooral Macadamianoten.

Degenen die niet giftig zijn, zijn nog steeds moeilijk te verteren en kunnen andere problemen veroorzaken voor het welzijn van uw huisdier. Het beste advies is altijd om noten buiten bereik te houden. Vooral slecht zijn walnoten, pecannoten en macadamianoten. Onthoud dat notenpasta ook veel vet en zout bevat, wat slecht is voor het systeem van uw hond.

Evergreen Garden Care (UK) Ltd, 1 Archipel, Lyon Way, Frimley, Surrey GU16 7ER, Verenigd Koninkrijk. Nee, honden mogen geen fruitsnacks eten. Hoewel fruitsnacks niet als giftig voor honden worden beschouwd, bevatten ze veel suiker, dus ze moeten worden vermeden. We zullen ook de vraag beantwoorden Welk fruit honden niet kunnen eten, en bieden enkele serveersuggesties om uw pup in goede gezondheid te houden.

Bovendien kunnen in de winkel gekochte gedroogde vruchten chemische verbindingen bevatten die mogelijk giftig zijn voor honden. Hopelijk is de bovenstaande lijst met 50 fruit en groenten die honden wel en niet kunnen eten nuttig en kan deze worden geïmplementeerd om dingen op te fleuren voor uw hond (en). Het is niet ongebruikelijk om uw hond te willen verwennen door tafelresten of de voedselsnack van uw favoriete mensen te delen in plaats van een hondentraktatie. Honden verteren voedsel anders dan mensen, en het eten van het verkeerde voedsel kan honden leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn en, in extreme gevallen, zelfs de dood.

Frambozen zijn vooral goed voor oudere honden omdat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben, die kunnen helpen bij het ouder worden van gewrichten. Macadamia-notenMacadamia-noten kunnen bij honden zwakte, depressie, braken, tremoren en hyperthermie veroorzaken. Hoe verleidelijk het ook is om uw hond een beetje te geven, hem te laten foerageren of uw restjes te geven, het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u weet wat schadelijk kan zijn voor uw hond. Het eten van uien kan ervoor zorgen dat de rode bloedcellen van uw hond scheuren en kan ook braken, diarree, maagpijn en misselijkheid veroorzaken.

De gist produceert ethanol als bijproduct en een hond die rauw brooddeeg binnenkrijgt, kan dronken worden (zie alcohol). Sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C, kalium en vezels, en in kleine hoeveelheden kan het sappige vruchtvlees van een sinaasappel een smakelijke traktatie zijn voor uw hond. Zelfs honden met „magen van staal” kunnen GI-klachten krijgen, zoals braken en diarree als ze te veel fruit krijgen vanwege het hoge vezelgehalte. Als u uw hond fruit geeft naast andere hondensnoepjes, zorg er dan voor dat u de hoeveelheid gegeven snoepjes aanpast zodat u deze aanbeveling van 10% niet overschrijdt.