Welke vruchten mag mijn hond eten?

Appels zijn een uitstekende bron van vitamine A en C, evenals vezels voor uw hond. Ze bevatten weinig eiwitten en vetten, waardoor ze de perfecte snack zijn voor oudere honden. Zorg ervoor dat je eerst de zaden en het klokhuis verwijdert. Probeer ze bevroren voor een ijzige snack bij warm weer.

Je kunt het ook vinden als ingrediënt in hondensnoepjes met appelsmaak. Voor de meeste honden, ja, fruit past bij de rekening. Bepaalde soorten fruit, zoals bananen, appels, aardbeien en bosbessen, kunnen honden een gezonde afwisseling in hun dieet geven en werken als een weldadige traktatie. In tegenstelling tot veel verwerkte lekkernijen, heeft fruit voordelen.

Ze zitten vol met antioxidanten, waaronder vitamine A en C, carotenoïden en flavonoïden, waarvan is aangetoond dat ze de gezondheid en een lang leven bevorderen. Studies hebben aangetoond dat een met antioxidanten verrijkt dieet kan bijdragen aan de gezondheid van de hersenen bij oudere honden. Vruchten zorgen ook voor meer hydratatie omdat ze een goede bron van water zijn. Een beetje fruit hier en daar is een zoete traktatie voor uw pup, en sommige vruchten zijn eigenlijk gunstig voor het dieet van uw hond.

Maar matiging is de sleutel omdat de meeste vruchten veel suiker bevatten, zegt Shawna Garner, DVM, U, S. Hoofddierenarts bij FirstVet, een on-demand videoconsultatieplatform. Ongeveer een eetlepel fruit of groenten per dag zou voldoende moeten zijn voor een middelgrote hond. Uw hond kan ook „bone appétit” zeggen (zie wat we daar deden?) tot kleine hoeveelheden aardbeien, watermeloen, peren en ananas.

Weeth voegt eraan toe dat bevroren vruchtensapblokjes of appelmoesbekers leuke zomertraktaties kunnen zijn voor je pup, zolang ze maar in beperkte porties worden uitgedeeld. Interesse in het zelf maken van snacks voor je hond? Bekijk deze zelfgemaakte hondensnoepjes waar je huisdier dol op zal zijn. Tijdens vakanties moet u bijzonder alert zijn. Denk bijvoorbeeld aan al het Thanksgiving-voedsel dat gekookte uien bevat en een gevaar kan vormen voor uw huisdier.

Als je net als veel ouders van huisdieren bent, heb je je misschien op een gegeven moment afgevraagd welk fruit honden kunnen eten. Misschien liet je per ongeluk een stuk banaan op de grond vallen of snackte je op appelschijfjes en voelde je je in de verleiding om toe te geven aan smekende puppyogen. Kan de veiligheid van honden fruit eten? Het gelukkige antwoord is dat ja, er zijn een handvol vruchten die prima zijn om in kleine hoeveelheden aan uw hond te serveren. Om te ontdekken welk fruit honden kunnen eten, evenals een paar vruchten die honden niet mogen eten, hebben we contact opgenomen met twee dierenartsen.

Hier is hun advies: wat is er in orde, hoe u dit goedgekeurde verse fruit kunt bereiden en hoeveel u van elk uw hond moet geven. Bananen hebben heel veel gezondheidsvoordelen voor onze harige vrienden. Ze zijn ook van nature draagbaar, waardoor ze een goede snack zijn om mee te nemen voor jullie twee om te delen tijdens lange wandelingen. Het is veilig om bramen met je hond te delen, maar gebruik je gezond verstand om ze in kleinere beten te snijden.

Blijf bij zoetere bramen, in plaats van zure, waar uw hond waarschijnlijk de voorkeur aan zal geven. Honden zijn dol op bosbessen, die al perfect formaat hebben als traktatie voor zowel grote als kleine monden. Als je echter te maken hebt met een kleine hond of een grote bosbes, snijd de bes dan doormidden voordat je hem serveert. Meloen is een veilige en gezonde vrucht waar uw hond van kan genieten, maar vermijd het voeren van de schil, omdat de ruwe textuur darmschade kan veroorzaken.

Thanksgiving is niet de enige reden om deze zoete lekkernijen in je huis op te slaan. Veenbessen kunnen rauw, gekookt of gedroogd aan uw hond worden gevoerd, maar sla de met suiker beladen cranberrysaus over (sorry, Fido). Kunnen honden meloen eten? American Kennel Club. Kunnen honden veenbessen eten? American Kennel Club.

Hoewel de lijst met fruit die honden kunnen eten lang is, moet u als verantwoordelijke ouder van het huisdier ook op de hoogte zijn van de vruchten die honden niet kunnen eten. SpinazieJa, honden kunnen spinazie eten, maar het is niet een van de beste groenten die je met je pup wilt delen. Sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C, kalium en vezels, en in kleine hoeveelheden kan het sappige vruchtvlees van een sinaasappel een smakelijke traktatie zijn voor uw hond. Je kunt ze ook proberen in te vriezen voor een verandering in textuur die je hond leuk kan vinden, of pureer ze en meng ze in zijn voer.

Je kunt het ook pureren en mengen in de maaltijd van je hond voor een beetje afwisseling, of wat gepelde banaan in een rubberen speeltje doen, het hele ding invriezen en het dan aan je hond geven voor een vreugdevolle traktatie-speelgoedervaring. Hoewel rauwe pompoen technisch niet giftig is voor honden, is het niet erg gemakkelijk te verteren, dus kies gewone pompoen in blik voor honden met spijsverteringsklachten. Frambozen bevatten minder suiker en calorieën dan sommige andere vruchten, maar ze bevatten veel vitamine C, B-complex en K, antioxidanten die de kans op kanker, hartaandoeningen en artritis kunnen verminderen, en voedingsvezels die het spijsverteringsstelsel helpen en een hond een vol gevoel geven. Grotere honden mogen niet meer dan de helft van een banaan van normale grootte krijgen als incidentele traktatie (hooguit een paar keer per week), en kleinere honden zouden slechts een paar geschikte kleine stukjes moeten krijgen.

Maar macadamia-noten zijn bijzonder problematisch omdat ze zwakte, braken en diarree bij honden kunnen veroorzaken. .